Lipanj 2023.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
Radionica
02.06.2023
3.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
Radionica
03.06.2023
Radionica
03.06.2023
4.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
7.
Radionica
07.06.2023
9.
Radionica
09.06.2023
10.
Radionica
10.06.2023
Radionica
10.06.2023
14.
Radionica
14.06.2023
17.
Radionica
17.06.2023
19.
Radionica
19.06.2023
23.
Radionica
23.06.2023
26.
Radionica
26.06.2023
28.
Radionica
28.06.2023
Poklon bon

Degustacija i prezentacija proizvoda

Približavamo vam Hrvatsku i svijet kroz hranu i vina. Poznajemo gastronomiju različitih zemalja i kultura,  a posebno smo stručni i zaljubljeni u hrvatsku gastronomsku baštinu.
Blisko surađujemo s malim hrvatskim proizvođačima tradicionalnih, ekoloških te autohtonih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom.

Biotechnicon (krovna ustanova nad Centrom za kulturu prehrane) je član međunarodnih organizacija: IFOAM (InternationalFederationofOrganicAgricultureMovements) i OriGIn  (OrganizationofGeographicalIndicationsNetwork) koje garantiraju kvalitetu i autohtonost proizvoda.

Upravo je zato Centar za kulturu prehrane pravo mjesto za promociju vaših i naših autohtonih proizvoda. Želite li predstaviti svoj pršut, svoje zelje, svoje ulje? Ili možda želite za sebe i suradnike, prijatelje i kolege organizirati degustaciju hrvatskih autohtonih proizvoda?

U Centru za kulturu prehrane podržavamo takvu promociju. Dobrodošli!

Naši programi pružaju iskustva Hrvatske gastronomije kroz programe degustacije autohtonih proizvoda i vina praćene pričom o njihovom nastanku, podrijetlu, regiji, zemljopisnim, povijesnim, kulturnim i drugim specifičnostima.

Croatian Gastronomy Exhibition - Delicious Foods

Ovaj program ima fokus na hranu te uključuje degustaciju autohtonih hrvatskih proizvoda: Dalmatinski, Krčki i Drniški pršut, Slavonski kulen, Paški sir, maslinova ulja i masline, bučine sjemenke, bučino ulje i drugo.

Croatian Gastronomy Exhibition – Fine Wines

Ovaj program ima fokus na bogatu vinsku kartu hrvatske. Prezentiranje i kušanje vina iz različitih regija Hrvatske vodi certificirani predavač od strane jedne od svjetski najpoznatijih vinskih škola, Wine&SpiritEducation Trust.

  • Broj polaznika: 2 - 16
  • Trajanje: 2 sata

Radionice

WSET Level 2 Award in Wines
02.06.2023 do 04.06.2023

O tečaju

Naš najpopularniji tečaj. Na WSET Level 2 Award in Wine ćete naučiti o glavnim svjetskim vinskim sortama, različitim stilovima vina i alkoholnih pića u svijetu, te kombiniranju vina s hranom. Upoznat ćete i kušati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja. WSET Level 2 Award in Wine završava jednosatnim ispitom na engleskom jeziku po načelu višestrukog izbora (multiple choice examination). Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 2 certifikat i WSET značku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za uspješno pohađanje WSET Level 2 Award in Wine nije potrebna nikakva formalna kvalifikacija već samo zainteresiranost i dobra volja za znanjem. WSET Level 2 Award in Wine  je stvoren kao strukovni tečaj za zaposlenike u industriji pića koji su imali osnovno prethodno znanje o vinima , a proširuje ga znanjima i sposobnostima za rad u uslužnim i prodajnim djelatnostima povezanih s vinskim biznisom. Tečaj odgovara i potrebama zaljubljenika koji imaju ozbiljan interes za vina, te žele proširiti znanje na strukturiran način. Od polaznika se očekuje da pročita knjigu i posveti najmanje 14 sati učenju prije izlaska na ispit.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Kako nastaje vino
  • Koji faktori utječu na stil vina
  • Ključne međunarodne sorte i njihove karakteristike
  • Najvažnije svjetske vinske regije
  • Proizvodnja pjenušavih, slatkih i likerskih vina
  • Osnove sparivanja vina i hrane
  • Vođeno kušanje vina po WSET Level 2 Systematic Approach to tasting Wine (SAT)

Održavanje tečaja

  • 2.6. / 17-21h
  • 3.6. / 9-17h
  • 4.6. / 9-17h
  • Ispit - dva tjedna po predavanju
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14

Ispit

 

Nakon tečaja polaže se pismeni ispit koji traje 60 minuta i sadrži 50 s višestrukim izborom. Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora. Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

 

  • 585 EUR (4.407,68 HRK)
    * Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Svi materijali se uručuju na uvodnom satu tečaja. Vino je također uključeno u cijenu, a svi uzorci izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

 

Dokumenti

 

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Ako imate dodatnih pitanja javite se putem maila info@kulturaprehrane ili na 091 481 4466

Prošle radionice