Kolovoz 2019.
01.08.
31.08.
25.
Ciklus radionica
19.07.2019 do 04.09.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 25.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 25.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 25.08.2019
Ciklus radionica
19.07.2019 do 25.08.2019
Poklon bon

Level 2 Award in Wines and Spirits

O tečaju

Naš najpopularniji tečaj. Na WSET Level 2 Award in Wine and Spirits ćete naučiti o glavnim svjetskim vinskim sortama, različitim stilovima vina i alkoholnih pića u svijetu, te kombiniranju vina s hranom. Upoznat ćete i kušati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja. WSET Level 2 Award in Wine and Spirits završava jednosatnim ispitom na engleskom jeziku po načelu višestrukog izbora (multiple choice examination). Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 2 certifikat i WSET značku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za uspješno pohađanje WSET Level 2 Award in Wine and Spirits nije potrebna nikakva formalna kvalifikacija već samo zainteresiranost i dobra volja za znanjem. WSET Level 2 Award in Wine and Spirits je stvoren kao strukovni tečaj za zaposlenike u industriji pića koji su imali osnovno prethodno znanje o vinima i žestokim alkoholnim pićima, a proširuje ga znanjima i sposobnostima za rad u uslužnim i prodajnim djelatnostima povezanih s vinskim biznisom. Tečaj odgovara i potrebama zaljubljenika koji imaju ozbiljan interes za vina, te žele proširiti znanje na strukturiran način. Od polaznika se očekuje da pročita knjigu i posveti najmanje 14 sati učenju prije izlaska na ispit.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Kako nastaje vino
  • Koji faktori utječu na stil vina
  • Ključne međunarodne sorte i njihove karakteristike
  • Najvažnije svjetske vinske regije
  • Proizvodnja pjenušavih, slatkih i likerskih vina
  • Osnove sparivanja vina i hrane
  • Vođeno kušanje vina po WSET Level 2 Systematic Approach to tasting Wine (SAT)
  • Osnovne kategorije žestokih pića i njihovi načini proizvodnje

Održavanje tečaja

  • Trodnevni: vikendom, petak 17.00 – 21.00, subota/nedjelja 9.00 – 15.30
  • Jednodnevni: 9.00 - 16.30- 1 dan 3 tjedna za redom (vikendom)
  • Ispit - dva tjedna po predavanju
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14

Ispit

Nakon tečaja polaže se pismeni ispit koji traje 60 minuta i sadrži 50 s višestrukim izborom. Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora. Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 3.500,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Svi materijali se uručuju na uvodnom satu tečaja. Vino je također uključeno u cijenu, a svi uzorci izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Radionice

MAKEDONIJA - Kulinarska radionica i večera
03.09.2019

Makedonija, tako blizu, a tako daleko... Zemlja sunca i slasnih plodova čija sezona dolazi. Paprike, rajčice, patlidžani... Ako ste ikada bili u Makedoniji znate kakva čudesa od ovih namirnica umiju pripreiti. 

Pridružite nam se na radionici i  učite od vrsnog kuhara, makedonca, Aleksandra Jovanovikja. Uz recepte koje ćemo zajedno kuhati i večerati, Aleks će vam ispričati o načinima kuhanja u Makedoniji, kako je kroz povijest došlo do tradicionalnih recepata, povrću koje se najčešće koristi. Posebnu pažnju posvetit će paprici te ispričati koliko ima vrsta i kako se koja koristi. Na dalje, o patlidžanu i rižinim poljima - da, postoje u Makedoniji!

Uz večeru,  dok guštamo, dogovorit ćemo koja bi nam mogla biti sljedeća tema:  ajvar , ljutenice. vrste pindjura i ostali mali miljun namaza što svježih što kao zimnica ... Mljac!

 

Zajednički kuhamo i večeramo:

Turli tava 

Pinđjur

Malidžano

Sarmice u lozovom listu

Taratur

Zapečene ljute papričice sa češnjakom peršinom i balzamičnim octom od nara

Nafora - Zapečene kockice crnog kruha sa bukovcem i naribanim sirom

 

Svi polaznici dobivaju dva dara: Diplomu i recepte!

 

Informacije

Kada:  3.9.2019. / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

Cijena


Cijena pojedine radionice: 550 kn

Popust za rane prijave45%(do 3 dana prije radionice/ Iznos: 300kn)

Popust 50% za prijave u paruili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa (Iznos 550kn)
 

Potrebna je uplata minimalno 3 dana prije održavanja radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr (priložiti potvrdu o uplati).

Moguće platiti u ratama. Posljednja rata treba biti uplaćena 3 radna dana prije tečaja.

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Naziv radionice
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
 

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466