Poklon bon

Level 2 Award in Wines

O tečaju

Naš najpopularniji tečaj, odgovara profesionalcima i zaljubljenicima u vino. Na WSET Level 2 Award in Wines ćete naučiti o glavnim svjetskim vinskim sortama, regijama u kojima se te sorte uzgajaju, različitim stilovima vina u svijetu, te kombiniranju vina s hranom. Upoznat ćete i kušati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja. WSET Level 2 Award in Wines završava jednosatnim ispitom na engleskom jeziku po načelu višestrukog izbora (multiple choice examination). Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 2 certifikat i WSET značku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za uspješno pohađanje WSET Level 2 Award in Wines nije potrebna nikakva formalna kvalifikacija već samo zainteresiranost i dobra volja za znanjem. WSET Level 2 Award in Wines je stvoren kao strukovni tečaj za zaposlenike u industriji pića koji su imali osnovno prethodno znanje o vinima, a proširuje ga znanjima i sposobnostima za rad u uslužnim i prodajnim djelatnostima povezanih s vinskim biznisom. Tečaj odgovara i potrebama zaljubljenika koji imaju ozbiljan interes za vina, te žele proširiti znanje na strukturiran način. Od polaznika se očekuje da pročita knjigu i posveti najmanje 12 sati učenju prije izlaska na ispit.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Kako nastaje vino
  • Koji faktori utječu na stil vina
  • Ključne međunarodne sorte i njihove karakteristike:

    • Chardonnay
    • Pinot Grigio/Pinot Gris
    • Sauvignon Blanc
    • Riesling
    • Cabernet Sauvignon
    • Merlot
    • Pinot Noir
    • Syrah / Shiraz
  • Najvažnije svjetske vinske regije
  • Proizvodnja pjenušavih, slatkih i likerskih vina
  • Deklariranje vina s obzirom na porijeklo, stil i kvalitetu vina
  • Osnove čuvanja i posluživanja vina
  • Osnove sparivanja vina i hrane
  • Vođeno kušanje vina po WSET Level 2 Systematic Approach to tasting Wine (SAT)

Održavanje tečaja

  • Trodnevni: vikendom, petak 17.00 – 21.00, subota/nedjelja 9.00 – 15.30
  • Jednodnevni: 9.00 - 16.30- 1 dan 3 tjedna za redom (vikendom)
  • Broj vođenih sati: 16
  • Ispit - dva tjedna po predavanju
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14

Ispit

Nakon tečaja polaže se pismeni ispit koji traje 60 minuta i sadrži 50 s višestrukim izborom. Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora. Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 3.500,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Svi materijali se uručuju na uvodnom satu tečaja. Vino je također uključeno u cijenu, a svi uzorci izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Radionice

Plant-Based prehrana za aktivne i sportaše
07.07.2020

Pridružite nam se na ovoj odličnoj radionici namijenjenoj prvenstveno aktivnim ljudima, sportašima i aportašima amaterima, no i svima koji žele naučiti nešto više o plant-based prehrane.

Ono što ćete na radionici naučiti su: tehnike pripremanja tofua i slanutka, zatim spoznaju da je ova cijela prehrana jako ukusna i zasitna, a opet nije teška, nego je lako probavljiva. Isto tako, uvidjet će da su ova jela prepuna energije koja im je dostatna za izdržavanje čak i ekstremnih napora.

 

6 recepata koje zajednički pripremamo i degustiramo:

- tortilje s pečenim tofuom, namazom od avokada (guacamoleom) i salatom (ili s brzo ukiseljenim povrćem)

- raw energetske kuglice

- gulaš od gljiva, slanutka i povrća

- curry od dimljenog tofua, leće, povrća, kokosovog mlijeka+riža

- okruglice (ćufte) od leće i gljiva u umaku od rajčice sa tjesteninom

- pečeni slanutak, bulgur s mrkvom i pečeni patlidžan

Prva dva recepta (tortilje i energetske kuglice) bi bila jela za jesti tijekom aktivnosti (utrke) jer su nešto što je praktično za nositi, težinski lagano, a prepuno energije i okusa. Sljedeća dva (gulaš i curry) su nešto što savršeno odgovara nakon aktivnosti - na žlicu je, toplo i ukusno i zasitno. Zadnja dva recepta (ćufte i pečeni slanutak) su nešto što se može jesti prije aktivnosti obzirom na laku probavljivost, lakoću pripreme i zasitnost.

Svi polaznici dobivaju dar: diplomu &  recepte te BON na 10% u Tvornici zdrave hrane (iskoristiv do 30.8.2020.)

 

VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE. Detalji prijave u nastavku.

 

Voditelj o sebi kaže...

Moje ime je Matei, iz Zagreba sam i već dugo imam strast prema kuhanju. Od 2019. godine prešao sam na plantbased prehranu, te sam tad odlučio dijeliti svoju strast s drugima. To radim preko Instagrama (@plantbasedfulloftaste) i preko svoje web stranice (plantbasedfulloftaste.com)

Prelazak na ovu prehranu je jako jednostavan jer se otvara potpuno novi svijet mogućnosti u pogledu namirnica, začina, okusa. Svako jelo ima svoju priču, svaka namirnica ima svoju ulogu. Ne postoji 'dosadno' jelo, postoji uvijek nešto novo, nešto neotkriveno.

U slobodno vrijeme se bavim trail trčanjem, te sam dosad sudjelovao na nekoliko 'duljih' utrka preko 50km, a zadnje što bih istaknuo je Highlander Velebit, utrka od 104km duž Velebita. Potonju sam odradio u potpunosti na plantbased prehrani i dodatno si potvrdio sve prednosti ove prehrane. Te prednosti su izdržljivost, više snage i energije, lakoća kretanja, nepostojanje oscilacija u količini snage potrebne za takve napore.

Svoja znanja i vještine odlučio sam dijeliti na kulinarskim radionicama gdje mi je cilj prikazati glavne odlike ove prehrane. To su jednostavnost pripreme, zasitnost obroka, raznolikost kombiniranja namirnica te bogatstvo okusa i mirisa. Smatram da će vlastitim iskustvom svatko od nas uvidjeti da zna i može, da ne postoji nemoguće u kuhinji i upravo zato, radionica je ta koja pruža mogućnost spajanja teoretskog i praktičnog dijela u kuhanju.

 

Informacije

          Voditelji: Matei Negovetić 

            Kada:  7.7.2020. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 550kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (300kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (550kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

 

Podaci za uplatu
 

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
 

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466