Prosinac 2020.
01.12.
31.12.
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
2.
Radionica
02.12.2020
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
3.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
4.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
7.
Radionica
07.12.2020
13.
Radionica
13.12.2020
14.
Radionica
14.12.2020
16.
Radionica
16.12.2020
17.
Radionica
17.12.2020
21.
Radionica
21.12.2020
Poklon bon

Level 2 Award in Wines

O tečaju

Naš najpopularniji tečaj, odgovara profesionalcima i zaljubljenicima u vino. Na WSET Level 2 Award in Wines ćete naučiti o glavnim svjetskim vinskim sortama, regijama u kojima se te sorte uzgajaju, različitim stilovima vina u svijetu, te kombiniranju vina s hranom. Upoznat ćete i kušati vina uz korištenje WSET Systematic Approach to Wine Tasting nakon svakog obrađenog poglavlja. WSET Level 2 Award in Wines završava jednosatnim ispitom na engleskom jeziku po načelu višestrukog izbora (multiple choice examination). Po uspješno položenom ispitu svaki polaznik dobiva WSET Level 2 certifikat i WSET značku.

Koji nivo znanja je potreban za pohađanje ovog tečaja?

Za uspješno pohađanje WSET Level 2 Award in Wines nije potrebna nikakva formalna kvalifikacija već samo zainteresiranost i dobra volja za znanjem. WSET Level 2 Award in Wines je stvoren kao strukovni tečaj za zaposlenike u industriji pića koji su imali osnovno prethodno znanje o vinima, a proširuje ga znanjima i sposobnostima za rad u uslužnim i prodajnim djelatnostima povezanih s vinskim biznisom. Tečaj odgovara i potrebama zaljubljenika koji imaju ozbiljan interes za vina, te žele proširiti znanje na strukturiran način. Od polaznika se očekuje da pročita knjigu i posveti najmanje 12 sati učenju prije izlaska na ispit.

Što uključuje ovaj tečaj?

  • Kako nastaje vino
  • Koji faktori utječu na stil vina
  • Ključne međunarodne sorte i njihove karakteristike:

    • Chardonnay
    • Pinot Grigio/Pinot Gris
    • Sauvignon Blanc
    • Riesling
    • Cabernet Sauvignon
    • Merlot
    • Pinot Noir
    • Syrah / Shiraz
  • Najvažnije svjetske vinske regije
  • Proizvodnja pjenušavih, slatkih i likerskih vina
  • Deklariranje vina s obzirom na porijeklo, stil i kvalitetu vina
  • Osnove čuvanja i posluživanja vina
  • Osnove sparivanja vina i hrane
  • Vođeno kušanje vina po WSET Level 2 Systematic Approach to tasting Wine (SAT)

Održavanje tečaja

  • Trodnevni: vikendom, petak 17.00 – 21.00, subota/nedjelja 9.00 – 15.30
  • Jednodnevni: 9.00 - 16.30- 1 dan 3 tjedna za redom (vikendom)
  • Broj vođenih sati: 16
  • Ispit - dva tjedna po predavanju
  • Minimalni broj polaznika je 8
  • Maksimalni broj polaznika je 14

Ispit

Nakon tečaja polaže se pismeni ispit koji traje 60 minuta i sadrži 50 s višestrukim izborom. Za uspješan završetak tečaja potrebno je 55% točnih odgovora. Ispit se piše odvojeno od tečaja omogućujući polaznicima odgovarajuće vrijeme potrebno za pripremu.

Cijena

  • 3.500,00 HRK

WSET vinski tečajevi u cijeni imaju uključenu upisninu, materijale za učenje, troškove ispita i PDV. Svi materijali se uručuju na uvodnom satu tečaja. Vino je također uključeno u cijenu, a svi uzorci izabiru WSET odobreni predavači i predstavljaju reprezentativna vina za stil i kvalitetu koja se podučava.

Kako se mogu prijaviti

Dokumenti

Za dodatne informacije molimo Vas da pregledate sljedeći dokument:

Radionice

INDIJA: Kulinarska radionica i večera
03.12.2020

VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.

 

Indija - tisuću boja, okusa, mirisa, pregršt svježih sastojaka, začina... Daleku egzotičnu zemlju jednako "dalekih" okusa na tanjur nam donosi Anita Kozina, gastro-blogerica iza slasnog bloga Veseli trbuh. Uz veliku ljubav i umijeće u kuhinji, inspirirana nedavnim putovanjem, očarat će te gastro - putopisnim čarolijama te naučiti o indijskoj kuhinji kroz pripremu zamamnih recepata!

Jelovnik:

Naan

Pakora

Alo Gobi

Butter Chicken

Indijska salata

Lemon rice 
 

          Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

   Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

 

Informacije

          Voditelji: Anita Kozina 

            Kada: 3.12.2020. / 18:00 - 20:30h

            Gdje: Centar za kulturu  prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

 

 

 

Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!

 

Informacije

          Voditelji: Anita Kozina 

            Kada:   26.11.2020. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 550kn

Popust:  45% za uplate do 3 dana prije (300kn) 

              50% za dvije kupljene radionice (550kn)* 

              *dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica 

 

Podaci za uplatu
 

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
 

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Veselimo se druženju!

Prošle radionice
© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466