Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 133. Zobeni tart od banana i karamele, GF
01.08.2020

Zobeni tart od banana i karamele, GF


Prhko zobeno tijesto:
150g zobenog brašna
50g rižinog brašna
50g kukuruznog škroba
50g maslaca
1 jaje
1 bjelanjak
malo soli
malo praška za pecivo
malo šećera u prahu
malo mlijeka
.
Nadjev;
šećer
maslac
mlijeko
kukuruzni škrob
.
čokoladna glazura
lješnjaci
.
Sve sastojke za tijesto umijesiti rukama, i paziti da je sve hladno. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider dok se ne napravi nadjev.
Za nadjev u veću neprijanjajuću tavu staviti malo vise šećera, i pustiti da se iskaramelizira. Dodati komad maslaca (cca 50g), i posložiti deblje kriške banane jednu do druge. Nakon par minuta ih preokrenuti i dodati 1-2 žlice kukuruznog škroba rastopljenog u 1-2dcl mlijeka. Mlijeko i gustin dodati toliko da smjesa bude pudingasta (gušće tekuća).
Izvaditi tijesto iz frižidera, razvaljati ga između masnog papira, i prebaciti i utisnuti u namašćeni kalup (ili kalup obložen masnim papirom). Preliti nadjev preko tijesta i peci na 180' 30minuta.
Preko ohlađenog kolaca preliti čokoladnu glazuru i posipati lješnjacima po želji.
U slast!
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466