Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 137. Zapečeni grah s kobasicama
01.08.2020

Zapečeni grah s kobasicama

 

veća glavica ljubičastog luka

veći paradajz

pola crvene paprike

malo češnjaka

panceta

kukuruz

konzerva smeđeg graha

kobasice

začini (sol, crvena slatka paprika, dimljena ljuta paprika, peršin)

.

krumpir

malo paprike

ulje

začini (češnjak, sol, dimljena paprika)

.

U sjeckalici usitniti sto veću glavicu luka i par češnja češnjaka, i to prodinstati (u posudi koja može i u pećnicu) s komadićima pancete i komadićima paprike. Podliti sa zblendanim paradajzom (ili ako imate paradajz sos), dodati začine, ocijeđeni grah (vodu iz konzerve ne baciti, trebat će!), kukuruz. Poseban okus jelu daje prava madžarska dimljena paprika. Po tome složiti kobasice (ovdje su bile kranjske i ljute), ubaciti u pećnicu i peci na 250'. Kako se reducira, dodavati vodu od graha. Gotovo je kad se reducira do željene gustoće.

Mladi neoguljeni krumpir porezati na veće kriške, nauljiti, začiniti, dodati veće komade svježe paprike i peci u rolu pored graha, svako malo miješajući.

Dobar tek!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466