Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 137. Zapečeni grah s kobasicama
01.08.2020

Zapečeni grah s kobasicama

 

veća glavica ljubičastog luka

veći paradajz

pola crvene paprike

malo češnjaka

panceta

kukuruz

konzerva smeđeg graha

kobasice

začini (sol, crvena slatka paprika, dimljena ljuta paprika, peršin)

.

krumpir

malo paprike

ulje

začini (češnjak, sol, dimljena paprika)

.

U sjeckalici usitniti sto veću glavicu luka i par češnja češnjaka, i to prodinstati (u posudi koja može i u pećnicu) s komadićima pancete i komadićima paprike. Podliti sa zblendanim paradajzom (ili ako imate paradajz sos), dodati začine, ocijeđeni grah (vodu iz konzerve ne baciti, trebat će!), kukuruz. Poseban okus jelu daje prava madžarska dimljena paprika. Po tome složiti kobasice (ovdje su bile kranjske i ljute), ubaciti u pećnicu i peci na 250'. Kako se reducira, dodavati vodu od graha. Gotovo je kad se reducira do željene gustoće.

Mladi neoguljeni krumpir porezati na veće kriške, nauljiti, začiniti, dodati veće komade svježe paprike i peci u rolu pored graha, svako malo miješajući.

Dobar tek!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

 

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466