Zapečeni grah s kobasicama
veća glavica ljubičastog luka
veći paradajz
pola crvene paprike
malo češnjaka
panceta
kukuruz
konzerva smeđeg graha
kobasice
začini (sol, crvena slatka paprika, dimljena ljuta paprika, peršin)
.
krumpir
malo paprike
ulje
začini (češnjak, sol, dimljena paprika)
.
U sjeckalici usitniti sto veću glavicu luka i par češnja češnjaka, i to prodinstati (u posudi koja može i u pećnicu) s komadićima pancete i komadićima paprike. Podliti sa zblendanim paradajzom (ili ako imate paradajz sos), dodati začine, ocijeđeni grah (vodu iz konzerve ne baciti, trebat će!), kukuruz. Poseban okus jelu daje prava madžarska dimljena paprika. Po tome složiti kobasice (ovdje su bile kranjske i ljute), ubaciti u pećnicu i peci na 250'. Kako se reducira, dodavati vodu od graha. Gotovo je kad se reducira do željene gustoće.
Mladi neoguljeni krumpir porezati na veće kriške, nauljiti, začiniti, dodati veće komade svježe paprike i peci u rolu pored graha, svako malo miješajući.
Dobar tek!
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma