Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 61. French toast - Le pain perdu (staru kruh)
01.05.2020

French toast - Le pain perdu (staru kruh) by Jerko

1. Narezati stari kruh (2-4 dana) na 1.5-2cm debele fete. Potrebno je koristiti stari kruh, jer bi svježi kruh upio previše smjese, te učinio tost mlohavim.


2. U zdjeli umutiti jaja, mlijeko, šećer, vaniliju i sve začine

3. mutiti dok se svi sastojci ne povežu i komadići jaja ne vise s pjenjače

4. zagrijati non-stick tavu na srednje jakoj vatri i dodati par kapi ulja te maslo (ulje povećava temperaturu izgaranja masla tako da vam tost ne zagori.)

5. uronite kruh u smjesu (ne držati da se natapa jer će kruh upit previše smjese) te stavite na tavu kada se sav maslac otopio.

6. pecite otprilike 90 sekunda sa svake strane, sve dok mjehurići na dnu kruha ne postanu skroz maleni

7. kada okrenete kruh želite vidjeti lijepu zlatno smeđu boju i hrskavu površinu

8. prebacite tost na salvetu kako bi upila eventualni višak masnoća te ukrasite medom, maslacem i bobičastim voćem

 

Dobar tek i veliko hvala autou :)

Njegove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/meza.food/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma #ostanidoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466