Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
4.
Novost
04.06.2020
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamoskupa no.5 ZOBENE PLAČINKE & ČOKO-TAHINI NAMAZ
06.05.2020

#kuhamoskupa ... s food-blogerima 👩‍🍳👨‍🍳

Svake srijede objavljujemo video-recept naših dragih food-blogera/ica!
U subotu slijedi live druženje na našem Instagram profilu 

U međuvremenu, isprobaj recept i pripremi pitanja...

Na druženju pitanja u vezi ovog i drugih recepata te sva druga kulinarska i ne-kulinarska tematika koju želiš pitati blogera/icu.

Veselimo se vašim receptima i druženju u subotu!


...

Zobene Palačinke & čoko-tahini preljev by Luna - Kriška i po'

Palačinke

1 šalica zobenih pahuljica
1/2 šalice zobenog mlijeka
1 banana
1 čajna žličica cimeta
1/3 čajne žličice himalajske soli
1/3 čajne žličice sode bikarbone
3 jušne žlice jabučnog octa
3 jušne žlice tahinija

Preljev

3 jušne žlice tahinija
1/2 šalice zobenog mlijeka
1 jušna žlica kokosovog ulja
1/3 šalice narezanih datulja (namočiti u 1/4 šalice vode)
3 jušne žlice kakaa u prahu

Samljeti zobene pahuljice i pomiješati ih s cimetom, sodom i soli. U drugoj posudi izgnječiti bananu i pomiješati sa zobenim mlijekom, tahinijem i octom. Uliti tekuću mješavinu u posudu sa suhim sastojcima i promiješati. Peći na laganoj vatri, na dobro ugrijanoj suhoj tavi, oko minutu sa svake strane. Za čokoladni preljev sve sastojke ubaciti u blender i dobro izblendati (može se koristiti i štapni mikser, no u tom slučaju će tekstura biti nešto grublja). Palačinke i preljev mogu stajati 4-5 dana u hladnjaku, pa mogu dobro doći kao gotov doručak.
Dobar tek!

Isprobajte recepr, uživajte i vidimo se u subotu u 19h na Instagramu @kulturaorehrane :)

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466