Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 66. Fini domaći kruh
07.05.2020

#kuhamdoma 66. Fini domaći kruh by Hrvoje

Potrebni sastojci:

700 + 150 gr pšeničnog brašna
2 žlice suhog kvasca (ili 40 grama svježeg)
4 žličice šećera
1 puna žlica soli
500 ml mlake vode
100 ml maslinovog ulja
Korak po korak
Korak 1
U posudu stavite kvasac, šećer, 150 grama brašna i mlaku vodu. Dobro izmiješajte pjenjačom, pokrijte i pustite da odstoji desetak minuta.

Korak 2
U drugu, veću zdjelu, stavite 700 grama brašna i sol te promiješajte. Smjesu iz prve zdjele postepeno dodavajte u zdjelu sa brašnom. Miješajte kuhačom, a potom mijesite rukama i oblikujte tijesto u oblik kruga. Ovo također možete napraviti i pomoću kuhinjskog robota, postepeno dodavati smjesu u brašno, od slabije brzine prema jačoj.

Korak 3
Tijesto ostavite 15-tak minuta da se digne, a vi možete i duže, ja sam općenito vrijeme čekanja skratio i kruh je svejedno ispao savršen. Nestrpljiv sam :) Nakon što se tijesto udvostručilo, ponovno ga promijesite te ga opet stavite u posudu, poklopite i neka stoji još barem pola sata kako bi dobilo na volumenu.

Korak 4
Tijesto promijesite te rukama razvucite u oblik pekača. Pekač (35×20) premažite maslacem i pobrašnite, a potom tijesto položite u njega. Gornjom stranom kuhače po površini kruha napravite rupice. Tijesto premažite maslinovim uljem.

Korak 5
Kruh pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35 minuta. I to je to, na kraju ga izvadite i pustite da se prohladi. Sretno u izradi.

 

Dobar tek i veliko hvala autoru :)

Njegove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/opetgladni/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

 

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466