Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 69. GF čokoladni tart
10.05.2020

Tart od čokolade, bez glutena by Marija

Sastojci


* Tijesto
150g prosenog brašna
50g rižinog brašna
50g tapiokinog škroba
1 zlica šećera u prahu
malo praška za pecvivo
2 žlice kakaa
50g maslaca
1 žlica vrhnja
1 jaje
1 bjelanjak


* Fil
4 jaja
80g šećera (ja sam koristila domaći od vanilije)
100g čokolade za kuhanje
150g maslaca
1 žlica kukuruznog škroba

*Slatko vrhnje

Postupak

Pomiješati sve suhe sastojke za tijesto. Dodati naribani hladni maslac i ostale sastojke. Dobro izmiješati i povezati u homogenu smjesu. Zamotati u prozirnu foliju i staviti i hladnjak.

Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu i kukuruzni škrob, pomiješati, pa dodati omekšali maslac. U namašćeni pekač za pite razvuci tijesto, na njega izlite fil.

Peći 50min na 180'. Poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem. U slast!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/marija.h.j/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma #ostanidoma
 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466