Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 70. Crveni rižoto
11.05.2020

Crveni rižoto


Priprema:

Rižu skuhati prema uputama na pakiranju i procijediti.

Zagrij lonac na laganoj vatri, u njega ubaci ulje a zatim začine - mješavinu mediteranskih začina ili dodavaj pojedinačno lovorov list, bosiljak i ružmarin, miješaj pola minute do minutu dok ne zamirišu.

Zatim dodaj luk, šunku/pršut i češnjak , ostavi neka se lagano prži 2-3 minute povremeno promiješaj. Koncentrat rajčice pomiješaj sa malo vode i šećera.

Tu mješavinu možeš dodati u lonac tek kada luk lagano porumeni. Ponovno sve dobro promiješaj te poklopi, ostavi neka se kuha 1-2 minute te ubaci prethodno kuhanu rižu.

Potrebno je još samo kratko kuhanje oko 10 -15 minuta kako bi se riža povezala sa tekućinom te upila sastojke.

Ako je potrebno sve zgusni sa malo gustina (škrobnog brašna) i 50 ml vode kako bi se dobila glatka, kremasta tekstura.

Serviraj na tanjure, po vrhu posipaj malo parmezana po želji.
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/mmmikser/
 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466