Lipanj 2020.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 77. Bubble kruh
19.05.2020

BUBBLE KRUH

600 g glatkog brašna
400 ml mlake vode
2 žličice suhog kvasca (1 vrećica)
2 žličice šećera
1 žličica soli
1 žumanjak i 2 žlice mlijeka za premaz
sjemenke za posipanje

Postupak


U zdjelici pomiješajte kvasac, šećer i 200 ml mlake vode. Ostavite da se diže desetak minuta. Pomiješajte s 300 g brašna i malo po malo dodajte ostatak vode, brašna i sol, mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, 5 do 7 minuta. Stavite u pobrašnjenu zdjelu, posipajte s malo brašna, pokrijte čistom krpom i pustite da se diže oko pola sata. Kad se digne, razdijelite ga u puno komada nejednake veličine koje ćete oblikovati u loptice. Loptice stavite u nauljen lim za pečenje ili obložen papirom za pečenje. Loptice nemojte staviti preblizu jer će još narasti. Svaku lopticu premažite žumanjkom koji ste pomiješali s malo mlijeka i posipajte sezamom. Neka se tijesto diže još oko pola sata do sat vremena. Pecite u pećnici zagrijanoj na 240 C oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/foodie_croatia/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466