Prosinac 2020.
01.12.
31.12.
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
2.
Radionica
02.12.2020
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
3.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
4.
Ciklus radionica
27.11.2020 do 04.12.2020
7.
Radionica
07.12.2020
13.
Radionica
13.12.2020
14.
Radionica
14.12.2020
16.
Radionica
16.12.2020
17.
Radionica
17.12.2020
21.
Radionica
21.12.2020
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 77. Bubble kruh
19.05.2020

BUBBLE KRUH

600 g glatkog brašna
400 ml mlake vode
2 žličice suhog kvasca (1 vrećica)
2 žličice šećera
1 žličica soli
1 žumanjak i 2 žlice mlijeka za premaz
sjemenke za posipanje

Postupak


U zdjelici pomiješajte kvasac, šećer i 200 ml mlake vode. Ostavite da se diže desetak minuta. Pomiješajte s 300 g brašna i malo po malo dodajte ostatak vode, brašna i sol, mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, 5 do 7 minuta. Stavite u pobrašnjenu zdjelu, posipajte s malo brašna, pokrijte čistom krpom i pustite da se diže oko pola sata. Kad se digne, razdijelite ga u puno komada nejednake veličine koje ćete oblikovati u loptice. Loptice stavite u nauljen lim za pečenje ili obložen papirom za pečenje. Loptice nemojte staviti preblizu jer će još narasti. Svaku lopticu premažite žumanjkom koji ste pomiješali s malo mlijeka i posipajte sezamom. Neka se tijesto diže još oko pola sata do sat vremena. Pecite u pećnici zagrijanoj na 240 C oko 20 minuta ili dok ne porumeni.
 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/foodie_croatia/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466