Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 79. Sticky sweet&spicy patlidžan i tofu
20.05.2020

Sticky sweet&spicy patlidžan i tofu

Ideja za vege ručak, ako vam se jede nešto brzinski a da je fino, ili ako vas onaj patliđan u frižideru gleda, a ne znate što bi s njim.

•1/2 patlidžana
•1/2 tofua
•1ravna žlica kukuruznog škroba


patlidžan posoliti i ostaviti 15ak min. isparati pod hladnom vodom i dobro posušiti. patlidžan i tofu narezati na kockice ~1cm, uvaljati u škrob i peći na malo ulja na najjačoj vatri, da se zarumene i zahrskave. Izvaditi sa strane.

•1 žlica tamarija
•3 žlice vode
•1 žličica kokosovog šećera
•1/2 žličice kukuruznog škroba
•sve zajedno pomiješati i staviti sa strane
•1/2 žličice chillija (po želji više)
•3-4 cm svježeg đumbira (sitno nasjeckati)
•3-4 segmenta češnjaka (narezati na tanke ploškice)

na hladno ulje staviti đumbir i češnjak i polako zagrijavati da puste arome. Dodati chilli. Pržiti dok se češnjak zarumeni. preliti umakom od tamarija i kuhati 2-3 minute dok se škrob skuha. ubaciti patlidžan i tofu.

Ovaj put sam uz patlidžan skuhala kvinoju i sotirala šparoge i cherry rajčice, ali ovako spremljen patlidžan i tofu odlično idu i uz stir fry, rižu, salate, čak i sami uz malo prepečenog kruha!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/ana.gregl/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466