Rujan 2023.
01.09.
30.09.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
7.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
8.
Radionica
08.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
9.
Radionica
09.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
11.
12.
13.
15.
Radionica
15.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
16.
Radionica
16.09.2023
Radionica
16.09.2023
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
19.
20.
21.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
22.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
22.09.2023
23.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
23.09.2023
Radionica
23.09.2023
25.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
25.09.2023
26.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
26.09.2023
29.
Ciklus radionica
17.08.2023 do 30.09.2023
Ciklus radionica
21.09.2023 do 21.10.2023
Radionica
29.09.2023
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 79. Sticky sweet&spicy patlidžan i tofu
20.05.2020

Sticky sweet&spicy patlidžan i tofu

Ideja za vege ručak, ako vam se jede nešto brzinski a da je fino, ili ako vas onaj patliđan u frižideru gleda, a ne znate što bi s njim.

•1/2 patlidžana
•1/2 tofua
•1ravna žlica kukuruznog škroba


patlidžan posoliti i ostaviti 15ak min. isparati pod hladnom vodom i dobro posušiti. patlidžan i tofu narezati na kockice ~1cm, uvaljati u škrob i peći na malo ulja na najjačoj vatri, da se zarumene i zahrskave. Izvaditi sa strane.

•1 žlica tamarija
•3 žlice vode
•1 žličica kokosovog šećera
•1/2 žličice kukuruznog škroba
•sve zajedno pomiješati i staviti sa strane
•1/2 žličice chillija (po želji više)
•3-4 cm svježeg đumbira (sitno nasjeckati)
•3-4 segmenta češnjaka (narezati na tanke ploškice)

na hladno ulje staviti đumbir i češnjak i polako zagrijavati da puste arome. Dodati chilli. Pržiti dok se češnjak zarumeni. preliti umakom od tamarija i kuhati 2-3 minute dok se škrob skuha. ubaciti patlidžan i tofu.

Ovaj put sam uz patlidžan skuhala kvinoju i sotirala šparoge i cherry rajčice, ali ovako spremljen patlidžan i tofu odlično idu i uz stir fry, rižu, salate, čak i sami uz malo prepečenog kruha!

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na Instagramu https://www.instagram.com/ana.gregl/

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

 

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2023 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466