Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

NOVOSTI

#kuhamdoma 107. GlutenFree torta Crna šuma
19.06.2020

Crna šuma GF
.
Biskvit:
4 jaja
80g šećera
100g maslaca
100g čokolade za kuhanje
60g heljdinog brašna
1 jušna žlica kukuruznog škroba
sjemenke vanilije, cimet
.
Nadjev:
250g očišćenih svježih višnji (maraska)
šećera po želji
cimet
sjemenke vanilije
1 dupkom puna jušna žlica kukuruznog škroba
100g zblendanih svježih višanja
.
Još:
slatko vrhnje
naribana čokolada
višnje za ukras
.
Pjenasto umutiti žutanjke sa pola šećera, dodati omekšali maslac, pa otopljenu čokoladu, začine i na kraju brašno i škrob. Kad se sve dobro poveze, dodati istučene bjelanjke sa polovicom šećera. Prebaciti u maslacem premazani kalup i peci 45min na 170'.
Sve sastojke za nadjev ubaciti u lonac ili dublju tavu i stalno miješajući kuhati na laganoj vatri dok se ne stegne.
Pečeni i ohladnjeli biskvit podijeliti na tri dijela i slagati redom: biskvit-pola nadjeva-tučeno slatko vrhnje-biskvit-pola nadjeva-tuceno slatko vrhnje-biskvit-slatko vrhnje. Sve posipati naribanom čokoladom i ukrasiti višnjama.
U slast!
*rađeno u kalupu fi 20cm. za normalni povećajte količinu.
*ako želite ne-GF varijantu, umjesto heljdinog brašna i škroba stavite 100g oštrog brašna.

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466