Tuna steak sa salatom od prosa
Pripremite:
4 tuna steaka
maslinovo ulje
sok i koricu 1 neprskanog limuna
svježe mljeveni papar
malo himalajske ili obične soli
1 šalicu prosa
1 crvenu papriku
1 narančastu papriku
1 ljutu papričicu
1 glavicu ljubičastog luka
150g boba ili graška
Tunu marinirajte u maslinovom ulju i limunovom soku. Posipajte limunovom koricom i svježe mljevenim paprom pa ostavite da se marinira bar sat vremena.
Zakuhajte 2 i pol šalice vode, usipajte proso i kuhajte 10ak minuta. Maknite s vatre i ostavite proso da bubri.
Nasjeckajte luk i povrće pa ga stavite u posudu. Kratko skuhajte bob, dodajte proso pa sve dobro promiješajte s povrćem. Začinite maslinovim uljem, posolite i popaprite. Po želji stavite i malo octa ili limunovog soka.
Zagrijte grill tavu debljeg dna i pecite steakove po 3 minute sa svake strane. Poslužite uz salatu od prosa.
Ako vam odresci tune nisu dostupni, u salatu od prosa umiješajte konzerviranu tunu.
...
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/maja_jduo/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma