Tart od graška, tofua i mente
Tijesto:
-150 gr oštrog brašna
-75 gr veganskog maslaca
-1.5 žličica praška za pecivo
-prstohvat soli, malo papra
-40 ml biljnog mlijeka
- 2 žlice sjemenki po svom odabiru
U velikoj zdjeli pomiješati brašno, sol, papar, sjemenke i prašak za pecivo. Dodati maslac, rukama mijesiti da se dobiju mrvice. Dodati mlijeko, miješati i formirati kuglu. Staviti u friđ na pola sata.
Nadjev:
- 1 komad (200 gr) mekanog ili svilenog tofua
-150 gr kuhanog graška
- sitno nasjeckani mali crveni luk
- 1 žlica kukuruznog brašna
- 1 žličica začinskog bilja
- 1 žličica kala namlak soli (koja daje jajasti okus)
- 1/4 šalice biljnog mlijeka ili zobenog vrhnja za kuhanje
- 2 žlice nutritivnog kvasca (koji daje sirast okus)
- 1 žlica tahini paste
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica ulja
- 1/4 žličice kurkume
- 1/2 žlica senfa
-6 listića mente
- sol, papar
Luk kratko izdinstati na tavici, a u blenderu izblendati skuhani grašak sa malo soli, papra i žlicom-dvije maslinovog ulja. U multipraktiku izmiješati sve ostale sastojke.
Tijesto izvaljati, probockati sa vilicom. Staviti na njega izblendani grašak, pa nadjev sa tofuom i posipati sa lukom. Peći 30-ak min na 180- 200 stupnjeva.
...
Dobar tek i veliko hvala autorima :)
Njihove zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na
https://www.instagram.com/vegesoulmates/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma