Biskvit:
5 jaja
110g maslaca
100g šećera
65g heljdinog brašna
120g čokolade za kuhanje
30g kukuruznog škroba
malo soli
vanilija
.
vrhnje za šlag
čokolada za kuhanje
razno voće po želji
marmelada po želji
.
Pjenasto umutiti žumanjke s dijelom šećera, pa dodati omekšali maslac i izmiksati sve zajedno. Dodati rastopljenu čokoladu, pa brašno, 2/3 škroba i vaniliju, i dobro izmiksati.
Ručno umiješati u snijeg od bjelanjaka, malo soli, ostatka šećera i škroba.
Prebaciti u namašćeni kalup i peci 45min na 170'.
Ohlađeni biskvit prerezati na 3 dijela. Između donjeg i srednjeg sloja premazati marmeladom po želji (ovdje je od malina) i posložiti sloj voća (ovdje su nektarine). Poklopiti jednim biskvitom, pa staviti kremu od tučenog vrhnja i rastopljene čokolade (koliko ml vrhnja, toliko g čokolade). Poklopiti biskvitom, preliti čokoladnom glazurom i posložiti voće po želji.
U slast!
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma