Crumble s breskvama
110 g heljdinog brašna
15 g chia sjemenki
20 g crnog sezama (malo samljeti da se usitni)
prstohvat soli
50 g kokosovog ulja
4 breskve
1 veća banana
~šaka kupina
1/2 žličice kardamoma u prahu
Sve suhe sastojke pomiješati i dodati hladno kokosovo ulje. Kokosovo ulje rukama utrljajte u brašno da dobijete mrvičastu smjesu. Mrvice stavite na hlađenje, oko pola sata.
Voće narežite i pomiješajte s kardamomom i rasporedite u kalup za pečenje. Na voće stavite hladnu mrvičastu smjesu, lagano utisnite i stavite peći na 180°. Kad je gornji sloj pečen izvadite van. Jedite vruće uz sladoled ili hladno (isto uz sladoled, jer možete!). :)
Sladoled:
1 velika banana
150 g kokosovog jogurta
Bananu narežite na ploškice i zamrznite. Zamrznutu bananu izblendajte s kokosovim jogurtom u glatku smjesu. Ako je sladoled premekan stavite ga u škrinju da se stisne do željene teksture.
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/ana.gregl/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma