Slane fritule sa sirom i šunkom
250 g brašna
220 ml vode
1 žličica soli (ako punite pršutom ili nečim slanijim pripaziti na sol)
1 žličica dalmatinske mješavine začina (ne mora)
1 prasak za pecivo
1 čep rakije
50 g parmezana ili gaude ili nekog tvrdog sira
100 g šunke (pršut, salama...)
U brašno sa praskom za pecivo dodati sol i začine te vodu i na ribež izribanu šunku i sir. Sve izmiješati žlicom/kuhačom. Malom žlicom uzimati tijesto i peci u dobro zagrijanom dubokom ulju dok ne požute. Pripaziti da ulje bude vrelo i kad se peče vatru smanjiti na manju do srednju jačinu.
Kad se ispeku s jedne strane fritule se same okrenu na drugu!
Pečeno vaditi na ubrus da se ocijedi visak masnoće.
…
Dobar tek i veliko hvala autorici :)
Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://instagram.com/kuhala_sam/
Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma
#kulturaprehrane #kuhamdoma