Poklon bon

Radionice

Čarolija naša svagdašnja
12.02.2015

Psihološko djelovanje kave i čokolade

Kava i čokolada mmmmm... Kakva li se to čarolija događa kada ih okusimo ili samo pomislimo na njih? Već i vrapci na grani znaju da kava i čokolada, osim na tijelo, utječe i na psihu čovjeka. Uz to što i vrapci znaju, to zna i svatko tko ih je barem jednom probao. Velika većina nas nije stala na kušanju kave i čokolade, već je postala ovisna o njima.

Dostupne na ulici, kod kuće, u školskim automatima, trgovinama... Kava i čokolada su najčešće korištene, i još k tome legalne, psihoaktivne supstance s mnogo različitih utjecaja na kognitivne, emotivne i ponašajne aspekte funkcioniranja.

Kofein ima stimulativni učinak; pojačavaju budnost, pozornost i vrijeme reakcije. Također,  povećava anksioznost kod osjetljivih pojedinaca. Čokolada sadrži spojeve slične onima koji se nalaze u  ekstaziju, marihuani i morfiju te tako stvara slične, ali ipak malo blaže, efekte :)

Uzevši sve u obzir, jesu li kava i čokolada dobre ili loše za nas?

Saznajte u četvrtak na Zagreb Coffee i ChocoFestu. Vanja Varga, psihologica Centra za kulturu prehrane, pričat će o psihološkim čarolijama kave i čokolade.

Vrijeme:
12.02.2015., 17:00 – 17:30 h

Mjesto:
HDLU (Džamija), Trg žrtava fašizma, Zagreb

Cijena:
besplatno

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2020 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466