Ožujak 2019.
01.03.
31.03.
5.
Radionica
05.03.2019
8.
Radionica
08.03.2019
14.
Radionica
14.03.2019
16.
Radionica
16.03.2019
18.
Radionica
18.03.2019
20.
Radionica
20.03.2019
23.
24.
Radionica
24.03.2019
25.
Radionica
25.03.2019
27.
Radionica
27.03.2019
30.
31.
Radionica
31.03.2019
Poklon bon

Radionice

Čarolija naša svagdašnja
12.02.2015

Psihološko djelovanje kave i čokolade

Kava i čokolada mmmmm... Kakva li se to čarolija događa kada ih okusimo ili samo pomislimo na njih? Već i vrapci na grani znaju da kava i čokolada, osim na tijelo, utječe i na psihu čovjeka. Uz to što i vrapci znaju, to zna i svatko tko ih je barem jednom probao. Velika većina nas nije stala na kušanju kave i čokolade, već je postala ovisna o njima.

Dostupne na ulici, kod kuće, u školskim automatima, trgovinama... Kava i čokolada su najčešće korištene, i još k tome legalne, psihoaktivne supstance s mnogo različitih utjecaja na kognitivne, emotivne i ponašajne aspekte funkcioniranja.

Kofein ima stimulativni učinak; pojačavaju budnost, pozornost i vrijeme reakcije. Također,  povećava anksioznost kod osjetljivih pojedinaca. Čokolada sadrži spojeve slične onima koji se nalaze u  ekstaziju, marihuani i morfiju te tako stvara slične, ali ipak malo blaže, efekte :)

Uzevši sve u obzir, jesu li kava i čokolada dobre ili loše za nas?

Saznajte u četvrtak na Zagreb Coffee i ChocoFestu. Vanja Varga, psihologica Centra za kulturu prehrane, pričat će o psihološkim čarolijama kave i čokolade.

Vrijeme:
12.02.2015., 17:00 – 17:30 h

Mjesto:
HDLU (Džamija), Trg žrtava fašizma, Zagreb

Cijena:
besplatno

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466