Japanska jela nisu samo sushi i sashimi, a na radionici ćete upoznati raznovrsnost japanskog kulinarstva, upoznati regionalna jela i pripremiti ih! Kroz jelo će vam se približiti i kulturni aspekti, ove daleke i prijateljske zemlje. Počinjemo s osnovama na koje nadograđujemo specifična znanja, okuse, tajne i vještine. Partner projekta je destinatio tokyo – trgovina izvorne japanske hrane i proizvoda visoke kvalitete.
Na radionica kombiniramo edukaciju o kulturalnim zanimljiviostima japana, kulture stola i običaja vezanim uz hranu te praktično učenje spravaljanja japanske hrane u kuhinji.
Radionica 7. Tema: Riba u japanskoj kuhinji
Kulturni uvod: U japanskoj kuhinji riba se ne koristi samo za sushi. Upoznajemo ribu i njezinu široku upotrebu u japanskoj kuhinji.
Radionica u kuhinji:
Losos teriyaki – teriyaki je poznatiji po piletini, no losos je izvrsna alternativa. Losos se peče na tavi, glazira soja sosom, mirinom i šećerom.
Horenso no Goma-ae - špinat s dressingom od sjemenki sezama kao vrlo jednostavan i zdrav prilog za ribu i druga jela.
Kada: Utorak, 19.05.2015 / 18 – 20h
Cijena: Cijena jedne radionice je 200 kn*.
Polaznici radionice ostvaruju popust od 10% na kupovinu u destinatio tokyo – trgovini japanske hrane i proizvoda.
Prijavite se na: info@kulturaprehrane.hr ili na broj: 091 481 44 66
*Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb / Opis: Japan XX.XX. (Datum Radionice) / Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.