Razmišljaš već neko vrijeme prijeći na vegetarijansku prehranu?Vegetarijanac/ka si i razmatraš veganstvo, no nikako pohvatati kako zamijeniti mlijeko i jaja? Imaš vegetarijanca/vegana u kući i brine te zadovoljava li svoje nutritivne potrebe?
Želiš upoznati vegansku kuhinju i time proširiti svoje kulinarsko umijeće?
Onda si jedan/na od onih za koje smo kreirali Školu vege kuhinje!
Krećemo od osnova gdje te učimo zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla u prehrani i kuhanju. Kajgana bez jaja? Da. Palačinke bez mlijeka? Itekako!
Nastavljamo s tematskim radionicama koje otkrivaju slasnu Božićnu i Uskrsnju vege gozbu, praktičnu hranu za tulume i putovanja, vege kolače za prste polizati te kako izgleda meksička, azijska i mediteranska vege kuhinja. Ideja Škole je kroz 10 tematskih radionica naučiti kako jesti i kuhati veganski dakle, bez namirnica životinjskog podrijetla. Zašto bi nekoga to zanimalo? Zašto ne?
Upoznavati vegansku prehranu je kao učiti strani jezik. Razlozi su bezbrojni.
Pitagora i Da Vinci imali su svoje. Voditeljica Nikolina ima svoje. Netko je primoran zbog zdravlja. Netko drugi je tako odlučio zbog etičkih razloga. Netko treći želi naučiti kako svojoj dragoj veganki/ vegetarijanki pripremiti pravu gozbu. Netko četvrti¸jednostavno želi proširiti svoje kulinarske vještine. Netko peti još uvijek ne vjeruje u kajganu bez jaja i želi to čudo vidjeti svojim očima ;)
Na Školi vege kuhinje u opuštenoj atmosferi zajednički kuhamo više od 40 recepata. Po radionici pripremamo 4 -5 recepata i učimo:
- kuharske tehnike i obradu namirnica biljnog podrijetla
- kako zamijeniti namirnice životinjskog podrijetla
- učinkovito planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove vege kuhanja
Voditeljica: Nikolina Plenar, veganka i učiteljica veganske kuhinje. Uz osobno iskustvo od 4 godine veganske prehrane i kuhanja, iza sebe ima i bogato iskustvo vođenja radionica vege kuhinje. Ljubav prema veganskom kuhanju rezultirala je poznavanjem svega od, izvan i između alfe & omege po pitanju veganske kuhinje. Blagdani, snack, slastice, različite svjetske kuhinje… što god poželiš, ona može pripremiti. I to izvrsno. Što je još važnije, može tebe naučiti kako to izvrsno pripremiti :)
Još uvijek ne vjeruješ u kajganu bez jaja? Izazivamo te na Školu vege kuhinje!
Kada:
listopad 2015. – srpanj 2016. /
10 radionica, jednom mjesečno - drugi četvrtak u mjesecu od 18-20:30h.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: Radionica: 350kn / Škola (10 radionica) 3500kn
Polaznici radionica dobivaju diplomu i 2 dara:
Poklon paket Annapurna prirodne hrane i popust od 20% na kupovinu u voćarna.hr (online trgovini ili dućanu).
Broj mjesta za Školu vege kuhinje i pojedine radionice je 12 (ukoliko nema 12 prijavljenih za Školu, radionice se dodatno popunjavaju).
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.
PARTNERI
Annapurna – prirodna hrana
Annapurna je sinonim za ekološke proizvode na bazi soje i pšenice. Proizvodni obrt broji više od desetljeća iskustva u ekološkoj proizvodnji danas kroz dva branda, Annapurna i Soja labos, osigurava širok asortiman proizvoda kao što su tofu, seitan, tempeh i veganski namazi u prirodnoj, dimljenoj ili aromatiziranoj varijanti. Svi proizvodi posjeduju V-oznaku i dostupni u cijeloj Hrvatskoj u većim prodajnim marketima. Jedan klik udanjeni su ako naručujete putem web-shopa!

Voćarna.hr
Plac nadohvat ruke u svakom trenutku! voćarna.hr se bavi trgovinom i distribucijom svježeg voća i povrća. Osiguravaju kvalitetnu i raznovrsnu ponudu te brzu distribuciju i dostavu. Svakodnevno opskrbljuju više od 40ugostiteljskih objekata te desetke firmi na području Zagreba. Putem web-shopa možete naručiti svježe voće, povrće i orašaste plodove za svoj restoran, firmu ili svoje kućanstvo uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 100kn!

TEMA I DATUM
1. LISTOPAD: Osnove I – Kako zamijeniti mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju/ 15.10.2015.
Pripremamo:
Zobeno mlijeko
Bademovo mlijeko
Palačinke
Pohanje bez jaja
Popečci od blitve
2. STUDENI: Osnove II – Zamjene za meso i njihova priprema: sejtan, tofu, tempeh, soja/ 12.11. 2015.
Pripremamo:
Sejtan pečenka
Faširanci od sojinih ljuspica
Pohani soljini medaljoni
Okruglice od tempeha
Quiche s tofuom i orašastim plodovima
3. PROSINAC: Božićna vege gozba / 10.12. 2015.
Pripremamo:
Krem juha od češnjaka
Irski sejtan gulaš s crnim pivom
Knedle od kruha
Sitni prhki kolačići
4. SIJEČANJ: Vitalnost i detoksikacija - vege style / 21.01. 2016.
Pripremamo:
Zeleni smoothie
Miso juha
Pareno povrće s finim preljevom od kikirikija
Salata od cikle, mrkve i jabuke
5. VELJAČA: Meksička vege kuhinja / 11.02. 2016.
Pripremamo:
Chilli sin carne
Tortilje
Krumpir na meksički
Empanade od ananasa
6. OŽUJAK: Uskrsnja vege gozba /10.03. 2016.
Pripremamo:
Veganski quiche
Kajgana bez jaja
Heljda + sojini komadići na stroganoff način
Domaći puding
7. TRAVANJ: Vege slastice / 14.04. 2016.
Pripremamo:
Fritule
Čokoladni biskvit s još čokoladnijim preljevom
Halva od mrkve
Kuglice od orašastih plodova
8. SVIBANJ: Azijska vege kuhinja / 12.05. 2016.
Pripremamo:
Wok tofu + povrće
Slanutak na indijski
Začinjene integralne žitarice
Chutney
9. LIPANJ: Vege snack i finger food – poslastice za zabave, piknik i plažu / 09.06. 2016.
Pripremamo:
Falafel
Cherry rajčice punjene kremom od dimljenog tofua
Savijutci s pestom
Kuglice od riže i kikirikija
10. SRPANJ: Mediteranska vege kuhinja / 14.07. 2016.
Pripremamo:
Gazpacho – hladna juha
Caponata
Šarena grillana palenta
Tjestenina s pestom od rikole i oraha