Lipanj 2022.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
Radionica
01.06.2022
2.
Radionica
02.06.2022
4.
Radionica
04.06.2022
8.
Radionica
08.06.2022
10.
Ciklus radionica
25.06.2022 do 10.06.2022
13.
Radionica
13.06.2022
15.
Radionica
15.06.2022
20.
Radionica
20.06.2022
21.
Radionica
21.06.2022
23.
Radionica
23.06.2022
25.
Ciklus radionica
25.06.2022 do 10.06.2022
27.
Radionica
27.06.2022
29.
Radionica
29.06.2022
30.
Radionica
30.06.2022
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 111. Eclair od kivija.
24.06.2020

Eclair od kivija.

Tijesto:
2 jaja
90 g oštrog brašna
40 g maslaca
130 ml vode
malo soli

Krema:
4 jaja
300ml mlijeka
90 g kukuruznog škroba
70 g šećera
naribana korica limuna
35 g maslaca

slatko vrhnje
domaci džem od kivija
šećer u prahu za posipati
komadići kivija

 

Za tijesto u lonac staviti vodu i maslac te malo soli, i pustiti da zavrije. Tada pomalo usipati brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže. U ohlađenu smjesu umiješati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne bude glatka. Prebaciti ju u dresir vrećicu, istisnuti na masni papir male štangice (veličine palca, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu), i peći na 190' 30min. Dok se peku, nikako ne otvarati pećnicu.
Za kremu pjenasto smiksati jaja sa šećerom i limunovom koricom, pa dodati u malo mlijeka razmućen kukuruzni škrob i pomalo dodavati kipuće mlijeko stalno miksajući. Smjesu još kuhati na pari stalno miješajući, i u skuhanu kremu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. U ohlađenu kremu umiješati džem od kivija.
Eklerima odrezati vrh, te puniti kremom, kivijem i tučenim slatkim vrhnjem. Poklopiti odrezanim vrhom i posipati šećerom u prahu.
U slast!

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Cjelodnevna škola kuhanja
25.06.2022 do 10.06.2022
Mala škola VINA
27.06.2022
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466