Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 111. Eclair od kivija.
24.06.2020

Eclair od kivija.

Tijesto:
2 jaja
90 g oštrog brašna
40 g maslaca
130 ml vode
malo soli

Krema:
4 jaja
300ml mlijeka
90 g kukuruznog škroba
70 g šećera
naribana korica limuna
35 g maslaca

slatko vrhnje
domaci džem od kivija
šećer u prahu za posipati
komadići kivija

 

Za tijesto u lonac staviti vodu i maslac te malo soli, i pustiti da zavrije. Tada pomalo usipati brašno stalno miješajući da se smjesa jednoliko poveže. U ohlađenu smjesu umiješati jedno po jedno jaje i miješati dok smjesa ne bude glatka. Prebaciti ju u dresir vrećicu, istisnuti na masni papir male štangice (veličine palca, ostaviti dovoljno mjesta između jer jako narastu), i peći na 190' 30min. Dok se peku, nikako ne otvarati pećnicu.
Za kremu pjenasto smiksati jaja sa šećerom i limunovom koricom, pa dodati u malo mlijeka razmućen kukuruzni škrob i pomalo dodavati kipuće mlijeko stalno miksajući. Smjesu još kuhati na pari stalno miješajući, i u skuhanu kremu dodati maslac i miješati dok se ne otopi. U ohlađenu kremu umiješati džem od kivija.
Eklerima odrezati vrh, te puniti kremom, kivijem i tučenim slatkim vrhnjem. Poklopiti odrezanim vrhom i posipati šećerom u prahu.
U slast!

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/marija.h.j/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466