Prosinac 2022.
01.12.
31.12.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
3.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
4.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
5.
Radionica
05.12.2022
7.
Radionica
07.12.2022
15.
Radionica
15.12.2022
19.
Radionica
19.12.2022
20.
Radionica
20.12.2022
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 114. Parmigiana di melanzane
27.06.2020

PARMIGIANA DI MELANZANE

SASTOJCI (za 4 osobe)

2-3 balancana


300 g mozzarelle

100 g parmezana

800 g pelata

2-3 režnja češnjaka

3 jaja

brašno, ulje, sol i papar

šaka svježeg bosiljka

malo origana

PRIPREMA

Balancane narezati na ploške te posoliti. Staviti u cjedilo pod teretom oko sat vremena da ispuste vodu i gorčinu. Zatim ih dobro rukama iscijediti pa posušiti papirnatim ubrusima. Uvaljati ih u brašno pa jaje te pržiti u ulju. Istovremeno napraviti salsu od pomidora: na maslinovo ulje dodati češnjak, zatim pelate, svježi bosiljak te posoliti i popapriti. Kuhati 20ak minuta. Kada su svi sastojci gotovi, slažu se u vatrostalnu ili limenu posudu. Na dno posude staviti malo maslinovog ulja i salse, zatim balancane, ponovo red salse, mozzarellu i na vrh ribani parmezan. Tako ponavljati dok se sastojci ne potroše. Peći oko 20 min na 250 stupnjeva.

 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/mmcuisine/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Mala škola VINA
05.12.2022
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466