Siječanj 2021.
01.01.
31.01.
Ciklus radionica
Svakodnevno
11.
Radionica
11.01.2021
13.
Radionica
13.01.2021
17.
Radionica
17.01.2021
18.
Radionica
18.01.2021
24.
Radionica
24.01.2021
25.
Radionica
25.01.2021
27.
Radionica
27.01.2021
28.
Radionica
28.01.2021
29.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
31.
Ciklus radionica
29.01.2021 do 31.01.2021
Poklon bon

Radionice

#kuhamdoma 114. Parmigiana di melanzane
27.06.2020

PARMIGIANA DI MELANZANE

SASTOJCI (za 4 osobe)

2-3 balancana


300 g mozzarelle

100 g parmezana

800 g pelata

2-3 režnja češnjaka

3 jaja

brašno, ulje, sol i papar

šaka svježeg bosiljka

malo origana

PRIPREMA

Balancane narezati na ploške te posoliti. Staviti u cjedilo pod teretom oko sat vremena da ispuste vodu i gorčinu. Zatim ih dobro rukama iscijediti pa posušiti papirnatim ubrusima. Uvaljati ih u brašno pa jaje te pržiti u ulju. Istovremeno napraviti salsu od pomidora: na maslinovo ulje dodati češnjak, zatim pelate, svježi bosiljak te posoliti i popapriti. Kuhati 20ak minuta. Kada su svi sastojci gotovi, slažu se u vatrostalnu ili limenu posudu. Na dno posude staviti malo maslinovog ulja i salse, zatim balancane, ponovo red salse, mozzarellu i na vrh ribani parmezan. Tako ponavljati dok se sastojci ne potroše. Peći oko 20 min na 250 stupnjeva.

 

...

 

Dobar tek i veliko hvala autorici :)

Njezine zaista predivne, prefine i kreativne kulinarije pratite na https://www.instagram.com/mmcuisine/

 

Pridružit se #kuhamdoma - podijeli što kuhaš & inspiriraj druge na >
https://tinyurl.com/kuhamdoma

#kulturaprehrane #kuhamdoma

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2021 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466