VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.
S obzirom na neizvjesnost razvoja epidemiološke situacije, biti ćemo optimistični, oprezni i pripravni prilagoditi se. Ako sve bude u redu, vrijede upute u nastavku. U slučaju da se nastave preporuke o udaljenosti, dezinfekciji i okupljanjima, vrijede upute OVDJE. Iste smo, ovisno o preporukama, slobodni promijeniti. O svim promjenama polaznike koji uplate tečaj ćemo obavijestiti i mailom.
...
Pridruži se najslađoj školi u gradu! Ovladaj slastičarstvom kroz 10 radionica tjiekom 10 mjeseci.
Kolači ti nisu jača strana? Želiš usavršiti slastičarske vještine? Kupuješ kolače kad dolaze gosti? Želiš zadiviti dragu osobu tortom za rođendan? Napraviti vlastite keksiće ovog Božića?
Škola slastičarstva je upravo za tebe!
Ideja Škole je savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine kroz 10 radionica. Krećemo od temeljnih prema zahtjevnijim slastičarskim elementima i tehnikama. Bilo da je tvoja razina početnička, napredna ili negdje između – na Školici ćeš naučiti ono što te zanima: osnove osnova i one male tajne koje čine razliku između dobrog i izvrsnog. Voditeljica ima slastičarstvo u malom prstu i pravi slastice za prste polizati! Želiš li naučiti, ovo je prilika da učiš od najbolje :)
U opuštenoj atmosferi na 10 radionica zajednički radimo više od 25 kolača. Po radionici pripremamo 2 - 4 recepata i učimo:
- slastičarske tehnike i karakteristike namirnica
- temeljne biskvite i kreme
- različite vrste tijesta: vučeno, dizano, prhko, kuhano
- isprobane recepte i kreativan pristup slastičarstvu
- praktične savjete i trikove
- uživati u napravljenim slasticama :)
TEME (Recepti po temama niže)
1. Osnovni biskviti / 13.10.
2. Osnovne kreme
3. Osnovna prhka tijesta u tri pite
4. Božićni keksići
5. Zdravije slastice
6. Osnovna dizana tijesta
7. Lisnato tijesto
8. Osnove muffina i cupcakesa
9. Vučena tijesta
10. Kuhana tijesta
Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.
Informacije
Voditeljice: Anja Bajt / Anita Kozina / Tanja Pastuović Klaić
Kada: Listopad 2021. – Srpanj 2022.
Jednom mjesečno – DATUM NAJAVLJUJEMO DO 25. MJESEC RANIJE 18-20:30h.
Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
Cijena
Škola slastičarstva 1 (10 radionica): 5500 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do popunjavanja grupa (Iznos: 2750kn)
Cijena pojedine radionice: 550 kn
Popust za rane prijave 45% do 3 dana prije radionice/ Iznos: 300kn)
Popust 50% za prijave u paru ili dolazak na 2 radionice (Iznos 550kn)
Uplate
- Cijela škola (10 radionica)
Moguće platiti u 4 rate (po 1375 ili 687,5 kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 6.10.2021. / druga do 6.12.2021. / treća do 6.2.2021.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.
- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail
info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola slastičarstva 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!
TEME
RUJAN / Osnovni biskviti
Joconde
Đenoveški
Sacher
Posluživanje: joconde uz slatko vrhnje i voće, đenoveški uz čoko ganache, sacher uz marmeladu od marelice i čoko glazuru
LISTOPAD/ Osnovne kreme
Slastičarska krema
Čokoladni ganache
Francuski meringue.
Posluživanje: uz muffine (kakao/vanilija)
STUDENI / Osnovna prhka tijesta u tri pite
Pita od sira (cheescake)
Limun i meringue pita (lemon meringue pie)
Pita od čokolade
PROSINAC / Božićni keksići
Gingerbread keksi
Biscotti / Cantuccini s bademima
Prhki keksi s pekmezom
Božićni truffles
SIJEČANJ / Zdravije slastice
Čoko mousse od avokada
Torta od sira s narančom i zobenim mekinjama
Keksići s kokosovim uljem i čokoladom
Zobeni kolač s jabukama
VELJAČA / Osnovna dizana tijesta
Makovnjača
Orehnjača
Buhtle (punjenje od marmelade)
OŽUJAK / Lisnato tijesto
Dvije vrste lisnatog tijesta
Nadjevi
TRAVANJ/ Osnove muffina i cupcakesa
Muffini s jagodama
Muffini s kokosom i višnjama
Čokoladni cupcakevi
Bijeli cupcakeovi
Kolač od mrkve
SVIBANJ / Vučena tijesta
Štrudla od sira s domaćim korama
Štrudla od jabuke s domaćim korama
LIPANJ / Kuhana tijesta
Princes krafne
Ekleri
Posluživanje: slastičarska krema i čoko ganache