Lipanj 2023.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
Radionica
02.06.2023
3.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
Radionica
03.06.2023
Radionica
03.06.2023
4.
Ciklus radionica
02.06.2023 do 04.06.2023
7.
Radionica
07.06.2023
9.
Radionica
09.06.2023
10.
Radionica
10.06.2023
Radionica
10.06.2023
14.
Radionica
14.06.2023
17.
Radionica
17.06.2023
19.
Radionica
19.06.2023
23.
Radionica
23.06.2023
26.
Radionica
26.06.2023
28.
Radionica
28.06.2023
Poklon bon

Radionice

Škola vege kuhinje! 2/4 Zamjene za jaja
09.11.2016

Nauči kuhati fina vege jela - pridruži se Školi vege kuhinje!

Nazivi radionica su osmišljeni kako bi naglasili izbacivanje određene namirnice ili skupine namirnica iz svakodnevne prehrane, pa se stoga u svakoj radionici naglasak stavlja upravo na zamjenu tih proizvoda, a sve u skladu s načelima veganske kuhinje.

Na svim radionicama kuhamo bez mesa i mesnih prerađevina, ribe, jaja i mliječnih proizvoda, istovremeno učeći kako pristupiti ovom načinu prehrane na zdrav i cjelovit način. Izbacivanje određenih namirnica iz prehrane sa sobom povlači i potrebu da svoju prehranu nutritivno obogatimo na novi način. To znači da moramo početi i drugačije razmišljati kad pristupamo izboru hrane i kuhanju. Na svemu tome radit ćemo u našoj Maloj školi vege kuhinje.

Odaberite radionicu za sebe, i to ne samo ako ste vegetarijanac ili vegan, jer imamo i ciljane radionice za vas koji ste alergični na jaja ili mliječne proizvode, ali i za sve vas koji volite jesti raznoliko i zdravo i ne bojite se isprobati nešto drugačije i novo.

 Dođite, obećajemo da će biti fino i korisno!

 Svaka radionica koncipirana je na način da polaznici uz pomoć voditeljice pripreme kompletnu večeru, od predjela do deserta, i pritom nauče kako svaku vrstu obroka mogu osmisliti u vege stilu.

Partner: Soyarnica 

Svi sudionici dobivaju 3 dara: Poklon bon Soyarnica, recepte i diplomu!

 

Teme i datumi (detalji u nastavku)

1. Zamjene za meso / 19.10.

2. Zamjene za jaja / 09.11.

3. Zamjene za mlijeko / 30.11.

4. Molim fino! / 21.11. 

Voditeljica: Iva Savić / Blog: Culinary postcards

Kada: Listopad – Prosinac 2016. / ciklus od 4 radionice
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Kada: 19.10.2016., utorak / 18-20:30h

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr  ili  091 481 44 66

Cijena: Pojedina radionica 250kn

Popust:                                        

  Rana prijava: 200kn

                     Popust za paket - Cijela škola: 700kn (umjesto 1000kn )

                  Prijava u paru/ dvije radionice: 320kn (umjesto 500kn)

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809

Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Put oko svijeta kroz kuhinju - VEGE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja) 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.

 

Veselimo se druženju i kuhanju :) 

 

 

Detalji radionica:

 

1. radionica (19.10.) – Zamjene za meso

  • Farinata (pogača od slanutkovog brašna)
  • Predstavljamo TEMPEH - Ultimativni tempeh sendvič 
  • Musaka  s lećom i patlidžanima
  • Salata od mrkve
  • Veganske palačinke
  • Sirovi čokoladni namaz

 

2. radionica (9.11.) – Zamjene za jaja

  • Soda kruh
  • Predstavljamo TOFU – zamjena za meso –„Kajgana“ s povrćem i tofuom 
  • Zeleni složenac s rižom (štruca s rižom i keljom, laneno jaje)
  • salata od celera s čarobnim dresingom
  • Čokoladni mousse (mousse bez jaja)

 

3. radionica (30.11.) –  Zamjene za mlijeko

·           Biljna mlijeka (mlijeko od badema i mlijeko od indijskih oraščića)

·           Krekeri za superjunake

·                                   Umjesto mliječnih namaza – hummus (opet koristimo tahin od Soyarnice) /poslužiti uz štapiće mrkve, celera (stabljikastog) i crvene paprike

·                                   Lazanje s batatom i keljom (vege bešamel)

·                                   Kolač i mlijeko u vege stilu (Brownie od bademove pulpe)

 

 

4. radionica (21.12.) – Molim fino!

  • Zimski sconesi (s lukom)
  • Namaz (pašteta) od mrkve 
  • Krem juha od gljiva
  • Predstavljamo SEITAN – Slasni stir-fry sa seitanom i povrćem
  • Čokoladni fudge s orasima
Ukrašavanje torti
10.06.2023
Prošle radionice