Nazivi radionica su osmišljeni kako bi naglasili izbacivanje određene namirnice ili skupine namirnica iz svakodnevne prehrane, pa se stoga u svakoj radionici naglasak stavlja upravo na zamjenu tih proizvoda, a sve u skladu s načelima veganske kuhinje.
Na svim radionicama kuhamo bez mesa i mesnih prerađevina, ribe, jaja i mliječnih proizvoda, istovremeno učeći kako pristupiti ovom načinu prehrane na zdrav i cjelovit način. Izbacivanje određenih namirnica iz prehrane sa sobom povlači i potrebu da svoju prehranu nutritivno obogatimo na novi način. To znači da moramo početi i drugačije razmišljati kad pristupamo izboru hrane i kuhanju. Na svemu tome radit ćemo u našoj Maloj školi vege kuhinje.
Odaberite radionicu za sebe, i to ne samo ako ste vegetarijanac ili vegan, jer imamo i ciljane radionice za vas koji ste alergični na jaja ili mliječne proizvode, ali i za sve vas koji volite jesti raznoliko i zdravo i ne bojite se isprobati nešto drugačije i novo.
Dođite, obećajemo da će biti fino i korisno!
Svaka radionica koncipirana je na način da polaznici uz pomoć voditeljice pripreme kompletnu večeru, od predjela do deserta, i pritom nauče kako svaku vrstu obroka mogu osmisliti u vege stilu.
Partner: Soyarnica
Svi sudionici dobivaju 3 dara: Poklon bon Soyarnica, recepte i diplomu!
Teme i datumi (detalji u nastavku)
1. Zamjene za meso / 19.10.
2. Zamjene za jaja / 09.11.
3. Zamjene za mlijeko / 30.11.
4. Molim fino! / 21.11.
Voditeljica: Iva Savić / Blog: Culinary postcards
Kada: Listopad – Prosinac 2016. / ciklus od 4 radionice
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Kada: 19.10.2016., utorak / 18-20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Rezervacije: info@kulturaprehrane.hr ili 091 481 44 66
Cijena: Pojedina radionica 250kn
Popust:
Rana prijava: 200kn
Popust za paket - Cijela škola: 700kn (umjesto 1000kn )
Prijava u paru/ dvije radionice: 320kn (umjesto 500kn)
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Put oko svijeta kroz kuhinju - VEGE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Veselimo se druženju i kuhanju :)
Detalji radionica:
1. radionica (19.10.) – Zamjene za meso
-
Farinata (pogača od slanutkovog brašna)
-
Predstavljamo TEMPEH - Ultimativni tempeh sendvič
-
Musaka s lećom i patlidžanima
-
Salata od mrkve
-
Veganske palačinke
-
Sirovi čokoladni namaz
2. radionica (9.11.) – Zamjene za jaja
-
Soda kruh
-
Predstavljamo TOFU – zamjena za meso –„Kajgana“ s povrćem i tofuom
-
Zeleni složenac s rižom (štruca s rižom i keljom, laneno jaje)
-
salata od celera s čarobnim dresingom
-
Čokoladni mousse (mousse bez jaja)
3. radionica (30.11.) – Zamjene za mlijeko
· Biljna mlijeka (mlijeko od badema i mlijeko od indijskih oraščića)
· Krekeri za superjunake
· Umjesto mliječnih namaza – hummus (opet koristimo tahin od Soyarnice) /poslužiti uz štapiće mrkve, celera (stabljikastog) i crvene paprike
· Lazanje s batatom i keljom (vege bešamel)
· Kolač i mlijeko u vege stilu (Brownie od bademove pulpe)
4. radionica (21.12.) – Molim fino!
-
Zimski sconesi (s lukom)
-
Namaz (pašteta) od mrkve
-
Krem juha od gljiva
-
Predstavljamo SEITAN – Slasni stir-fry sa seitanom i povrćem
-
Čokoladni fudge s orasima