VAŽNO: Molimo Vas obavezno pročitajte napomene u vezi sudjelovanja OVDJE.
Pridružite nam se na ovoj odličnoj radionici namijenjenoj prvenstveno aktivnim ljudima, sportašima i aportašima amaterima, no i svima koji žele naučiti nešto više o plant-based prehrane.
Ono što ćete na radionici naučiti su: tehnike pripremanja tofua i slanutka, zatim spoznaju da je ova cijela prehrana jako ukusna i zasitna, a opet nije teška, nego je lako probavljiva. Isto tako, uvidjet će da su ova jela prepuna energije koja im je dostatna za izdržavanje čak i ekstremnih napora.
6 recepata koje zajednički pripremamo i degustiramo:
- tortilje s pečenim tofuom, namazom od avokada (guacamoleom) i salatom (ili s brzo ukiseljenim povrćem)
- raw energetske kuglice
- gulaš od gljiva, slanutka i povrća
- curry od dimljenog tofua, leće, povrća, kokosovog mlijeka+riža
- okruglice (ćufte) od leće i gljiva u umaku od rajčice sa tjesteninom
- pečeni slanutak, bulgur s mrkvom i pečeni patlidžan
Prva dva recepta (tortilje i energetske kuglice) bi bila jela za jesti tijekom aktivnosti (utrke) jer su nešto što je praktično za nositi, težinski lagano, a prepuno energije i okusa. Sljedeća dva (gulaš i curry) su nešto što savršeno odgovara nakon aktivnosti - na žlicu je, toplo i ukusno i zasitno. Zadnja dva recepta (ćufte i pečeni slanutak) su nešto što se može jesti prije aktivnosti obzirom na laku probavljivost, lakoću pripreme i zasitnost.
Svi polaznici dobivaju dar: diplomu & recepte
Detalji prijave u nastavku.
Voditelj o sebi kaže...
Moje ime je Matei, iz Zagreba sam i već dugo imam strast prema kuhanju. Od 2019. godine prešao sam na plantbased prehranu, te sam tad odlučio dijeliti svoju strast s drugima. To radim preko Instagrama (@plantbasedfulloftaste) i preko svoje web stranice (plantbasedfulloftaste.com)
Prelazak na ovu prehranu je jako jednostavan jer se otvara potpuno novi svijet mogućnosti u pogledu namirnica, začina, okusa. Svako jelo ima svoju priču, svaka namirnica ima svoju ulogu. Ne postoji 'dosadno' jelo, postoji uvijek nešto novo, nešto neotkriveno.
U slobodno vrijeme se bavim trail trčanjem, te sam dosad sudjelovao na nekoliko 'duljih' utrka preko 50km, a zadnje što bih istaknuo je Highlander Velebit, utrka od 104km duž Velebita. Potonju sam odradio u potpunosti na plantbased prehrani i dodatno si potvrdio sve prednosti ove prehrane. Te prednosti su izdržljivost, više snage i energije, lakoća kretanja, nepostojanje oscilacija u količini snage potrebne za takve napore.
Svoja znanja i vještine odlučio sam dijeliti na kulinarskim radionicama gdje mi je cilj prikazati glavne odlike ove prehrane. To su jednostavnost pripreme, zasitnost obroka, raznolikost kombiniranja namirnica te bogatstvo okusa i mirisa. Smatram da će vlastitim iskustvom svatko od nas uvidjeti da zna i može, da ne postoji nemoguće u kuhinji i upravo zato, radionica je ta koja pruža mogućnost spajanja teoretskog i praktičnog dijela u kuhanju.
Informacije
Voditelji: Matei Negovetić
Kada: 22.4.2021. / 18-20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Rezervacije: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
Cijena: Cijena za radionicu je 550kn
Popust: 45% za uplate do 3 dana prije (300kn)
50% za dvije kupljene radionice (550kn)*
*dvije osobe na istoj radionici ili jedna osoba više radionica
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!