VAŽNO: grupa je popunjena! Ako Vas zanima, pišite nam na info@kulturaprehrane.hr ! Prema interesu ćemo krenuti s dodatnom grupom :) Sve informacje su jednake (popusti će vrijediti od trenutka kad se objavi datum!). Hvala!
Kuhanje te privlači, ali nikako da kreneš? Želiš usavršiti svoje kulinarske vještine? Želiš zadiviti dragu osobu večerom ? Napraviti vlastitu tjesteninu i kruh ove zime?
Mala škola kuhanja je upravo za tebe!
Ideja Škole kuhanja je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:
- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove
Teme
1. Domaća tjestenina i umaci / 28.9.
2. Jela „na žlicu“ / 26.10.
3. Bijelo meso / 30.11.
4. Crveno meso / 13.12.
5. Riba i plodovi mora / 24.1.
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) / 22.2.
Polaznici radionica dobivaju 3 dara: diplomu, recepte i popust 20% na kupovinu u Vivat fina fina vinotekama!
Informcije
Voditeljica: Andrea Cukrov / Anja Bajt
(Na dnu teksta detaljno raspored po radionicama!)
Kada: rujan 2017. – veljača 2018. / jednom mjesečno – četvrti četvrtak u mjesecu od 18-20:30h. Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena Škole kuhanja 1 (6 radionica): 2700 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do 26.9.2017. (Iznos: 1350kn)
Cijena pojedine radionice: 450 kn
Popust za rane prijave 45% (do 3 dana prije radionice/ Iznos: 255kn)
Popust za prijave u paru ili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa 50% (Iznos 450kn)
UPUTE ZA UPLATU NA DNU!
TEME
RUJAN / 28.9. Domaća tjestenina i umaci
- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje
LISTOPAD/ 26.10. Jela „na žlicu“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma
STUDENI / 30.11. Bijelo meso
- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog
PROSINAC / 13.12. Crveno meso
- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek
SIJEČANJ / 24.1. Riba i plodovi mora
- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji
VELJAČA / 22.2. Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namaz
Uplate
- Cijela škola (6 radionica)
Moguće platiti u 3 rate (po 900 ili 450kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 1.09.2017. / druga do 10.11.2017. / treća do 10.01.2017.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.
- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola kuhanja 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.