Listopad 2018.
01.10.
31.10.
4.
Radionica
04.10.2018
15.
Radionica
15.10.2018
16.
Ciklus radionica
16.10.2018 do 16.09.2018
27.
28.
Radionica
28.10.2018
29.
Radionica
29.10.2018

Radionice

Škola kuhanja 1
28.09.2017

Primamo rezervacije za novu grupu!

VAŽNO: grupa je popunjena! Ako Vas zanima, pišite nam na info@kulturaprehrane.hr ! Prema interesu ćemo krenuti s dodatnom grupom :) Sve informacje su jednake (popusti će vrijediti od trenutka kad se objavi datum!). Hvala!

 

Kuhanje te privlači, ali nikako da kreneš? Želiš usavršiti svoje kulinarske vještine? Želiš zadiviti dragu osobu večerom ? Napraviti vlastitu tjesteninu i kruh ove zime?

Mala škola kuhanja je upravo za tebe!

Ideja Škole kuhanja je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:

- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove

Teme
1. Domaća tjestenina i umaci / 28.9.
2. Jela „na žlicu“ / 26.10.
3. Bijelo meso / 30.11.
4. Crveno meso / 13.12.
5. Riba i plodovi mora / 24.1.
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) / 22.2.

Polaznici radionica dobivaju 3 dara: diplomu, recepte i popust 20% na kupovinu u Vivat fina fina vinotekama! 

Informcije
Voditeljica: Andrea Cukrov / Anja Bajt
(Na dnu teksta detaljno raspored po radionicama!)

Kada: rujan 2017. – veljača 2018. / jednom mjesečno – četvrti četvrtak u mjesecu od 18-20:30h. Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena Škole kuhanja 1 (6 radionica): 2700 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do 26.9.2017. (Iznos: 1350kn)
Cijena pojedine radionice: 450 kn

Popust za rane prijave 45% (do 3 dana prije radionice/ Iznos: 255kn)

Popust za prijave u paru ili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa 50% (Iznos 450kn)

UPUTE ZA UPLATU NA DNU!


TEME

RUJAN / 28.9. Domaća tjestenina i umaci
- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje

LISTOPAD/ 26.10. Jela „na žlicu“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma

STUDENI / 30.11. Bijelo meso
- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog

PROSINAC / 13.12. Crveno meso
- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek

SIJEČANJ / 24.1. Riba i plodovi mora
- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji

VELJAČA / 22.2. Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namaz


Uplate
- Cijela škola (6 radionica)
Moguće platiti u 3 rate (po 900 ili 450kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 1.09.2017. / druga do 10.11.2017. / treća do 10.01.2017.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.

- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola kuhanja 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

Važne napomene
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 1 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća.
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave. Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Rezervacija vrijedi kada primimo Vašu uplatu ili nam pošaljete potvrdu o uplati.

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2018 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466
  • +385 1 481 4463