Lipanj 2022.
01.06.
30.06.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
1.
Radionica
01.06.2022
2.
Radionica
02.06.2022
4.
Radionica
04.06.2022
8.
Radionica
08.06.2022
10.
Ciklus radionica
25.06.2022 do 10.06.2022
13.
Radionica
13.06.2022
15.
Radionica
15.06.2022
20.
Radionica
20.06.2022
21.
Radionica
21.06.2022
23.
Radionica
23.06.2022
25.
Ciklus radionica
25.06.2022 do 10.06.2022
27.
Radionica
27.06.2022
29.
Radionica
29.06.2022
30.
Radionica
30.06.2022
Poklon bon

Radionice

Mala škola ULJA
23.05.2022

Rijetko koja namirnica ili makronutrijent izaziva toliko zbunjenosti i kontroverzi kao odabir ulja/masti. Unutar nekoliko desetljeća prošli smo sve faze, od bezmasne i low-fat hrane uz bezrezervno preporučavanje margarina do vraćanja životinjskim mastima, stavljanje naglaska na hladno prešana ulja i keto dijete.

Danas kupaca može birati između brojnih ulja, ali informacije kako i za što ga koristiti često su kontradiktorne.

- Da li se prži na maslinovom ulju ili na suncokretovom?

- Rafinacija ili hladno prešanje?

- Kokos, palma ili svinjska mast?

- Maslac ili margarin?

Na radionici ćete upoznati neka od glavnih ulja koja se mogu pronaći u trgovačkoj ponudi. Naučit ćemo nešto o njihovoj proizvodnji, nutritivnim vrijednostima i mogućnostima korištenja u svakodnevnom životu, prehrani i kuhanju.

Na radionici ćemo putem vođene degustacije upoznati sve navedeno za sljedeća ulja i masnoće: 

  • Maslinovo
  • Suncokretovo hladno prešano 
  • Suncokretovo rafinirano
  • Bučino ulje
  • Repičino ulje 
  • Rafinirano biljno ulje
  • Sezamovo ulje
  • Laneno ulje
  • Kokosovo ulje
  • Margarin

Radionicu vodi doc.dr.sc. Marko Obranović sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta zaposlen u Laboratoriju za tehnologiju ulja i masti te autor nekoliko popularno-znastvenih knjiga na temu ulja.
  

 Svi polaznici dobivaju diplomu.

 

Informacije

          Voditelj: Marko Obranović

            Kada:  23.5.2022. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 250kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 400kn

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

 

Veselimo se druženju!

Cjelodnevna škola kuhanja
25.06.2022 do 10.06.2022
Mala škola VINA
27.06.2022
Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2022 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466