Prosinac 2022.
01.12.
31.12.
Ciklus radionica
Svakodnevno
Ciklus radionica
Svakodnevno
2.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
3.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
4.
Ciklus radionica
02.12.2022 do 04.12.2022
5.
Radionica
05.12.2022
7.
Radionica
07.12.2022
15.
Radionica
15.12.2022
19.
Radionica
19.12.2022
20.
Radionica
20.12.2022
Poklon bon

Radionice

Mala škola ULJA
23.05.2022

Rijetko koja namirnica ili makronutrijent izaziva toliko zbunjenosti i kontroverzi kao odabir ulja/masti. Unutar nekoliko desetljeća prošli smo sve faze, od bezmasne i low-fat hrane uz bezrezervno preporučavanje margarina do vraćanja životinjskim mastima, stavljanje naglaska na hladno prešana ulja i keto dijete.

Danas kupaca može birati između brojnih ulja, ali informacije kako i za što ga koristiti često su kontradiktorne.

- Da li se prži na maslinovom ulju ili na suncokretovom?

- Rafinacija ili hladno prešanje?

- Kokos, palma ili svinjska mast?

- Maslac ili margarin?

Na radionici ćete upoznati neka od glavnih ulja koja se mogu pronaći u trgovačkoj ponudi. Naučit ćemo nešto o njihovoj proizvodnji, nutritivnim vrijednostima i mogućnostima korištenja u svakodnevnom životu, prehrani i kuhanju.

Na radionici ćemo putem vođene degustacije upoznati sve navedeno za sljedeća ulja i masnoće: 

  • Maslinovo
  • Suncokretovo hladno prešano 
  • Suncokretovo rafinirano
  • Bučino ulje
  • Repičino ulje 
  • Rafinirano biljno ulje
  • Sezamovo ulje
  • Laneno ulje
  • Kokosovo ulje
  • Margarin

Radionicu vodi doc.dr.sc. Marko Obranović sa Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta zaposlen u Laboratoriju za tehnologiju ulja i masti te autor nekoliko popularno-znastvenih knjiga na temu ulja.
  

 Svi polaznici dobivaju diplomu.

 

Informacije

          Voditelj: Marko Obranović

            Kada:  23.5.2022. / 18-20:30h

            Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb

 

Cijena: Cijena za radionicu  je 250kn

Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 400kn

NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr

Podaci za uplatu

Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

 

Veselimo se druženju!

Mala škola VINA
05.12.2022
Prošle radionice

Projekti