Na ovoj radionici ćemo se upoznati s ayurvedskom kuhinjom i njenim izborom namirnica za proljeće, da bi bili čim više u skladu s prirodom i osjećali se vitalnije i cjelovitije.
Ayurveda, ili "znanje o životu", bavi se pronalaženjem ravnoteže i omogućavanjem unutarnjeg mikrokozmosa svake osobe (tijela i uma) da radi u skladu s vanjskim mikrokozmosom.
Život u skladu s godišnjim dobima jedan je od najboljih načina za podršku zdravlju, ravnotežu imunološkog sustava i probave.
Baš kao što svaka osoba ima dominantnu doshu, energetski potpis, svakim dobom dana i svakim godišnjim dobom također upravlja određena dosha.
Proljeće je usko povezano s kaphom, s kvalitetama vlažnosti, težine, obilja, ali i letargije – i povezano s elementima zemlje i vode.
Zimi se pomalo ulijenimo, unosimo dosta hrane u sebe i odmaramo, pa u proljeće možemo ući teški i tromi. Stoga je vrijeme da razvedrimo stvari i odbacimo mnoge aspekte našeg 'zimskog kaputa' kako bismo omogućili novi rast i obilje tijekom nadolazećih mjeseci.
Na radionici ćemo kuhati jako fina i zdrava jela od namirnica i začina koji se preporučuju u ovo doba godine i koje će nam donijeti ugodu, ne samo na nepcima, već i u cijelom organizmu.
Na ovoj radionici ćete između ostalog naučiti raditi jedno od najpoznatijih ayurvedskih detox jela – kitchari, juhu za čišćenje krvi i jetre, čajne mješavine pogodne za proljeće, čićenje i podršku probavi, te poznati indijski slatkiš laddhu.
Vi ćete sudjelovati na način što ćete ova jela pripremiti od uvodne do završne faze uz moje vodstvo i asistenciju.
Recepti koje pripremamo:
-
Čaj za otvaranje apetita i čaj za probavu
-
Prizemljujuća juha od cikle
-
Kitchari– jelo od riže, leće i specifičnih začina
-
Batat u zagrljaju kelja
-
Šparoge u gorkastom dressingu
-
Proljetna žuta salata
-
Laddhu– kuglasti aromatični slatkiš
O VODITELJICI
Zovem se Gloria Zacskai i učiteljica sam yoge, plesa, te holistički terapeut. Otvorila sam svoj holistički centar ANIMAM UNDI u Daruvaru, a zadnjih 10-tak godina držim radionice s temom podizanja kvalitete sveopćeg života po cijeloj Hrvatskoj.
Svi koji me poznaju znaju da je nakon yoge moja druga ljubav - KUHANJE!
Odmalena volim provoditi sate u kuhinji eksperimentirajući i smišljajući svoje recepte. Inspiraciju nalazim uvelike u ayurvedi, okusima Indije i Istoka.
Moja hrana je plant-based, zdrava, nutritivna, i oplemenjujuća za naše tijelo, um i duh.
Puna je mirodija i rapsodija okusa, pravi užitak za naše nepčane pupoljke!
Broj mjesta je ograničen na 8 – rezerviraj svoje!
Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!
Informacije
Voditelji: Gloria Zacskai
Kada: 21.3.2023. / 18:00 - 20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: Cijena za radionicu je 60 EUR* / 452,07 HRK
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 102 EUR* / 768,52 HRK
* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!