Učimo neke od najpoznatijih talijanskih deserta: Tiramisu' & Panna cotta. Radimo tri osnovne kreme: crema zabaione, crema pasticcera & crema mascarpone
Klasik suhih kolača: cantucci koji nam baš dobro ide uz sve ove kreme. Radimo Zeppole di San Giuseppe (SV. Josip) - približava se SvetiJosip (san Giuseppe) kojeg talijani na jugu slave i posvetili su mu desert za tu prigodu.
-
Tiramisu
-
Cantucci & Zabaione krema
-
Zeppole di San Giuseppe - pržena pasta choux & slastičarska krema
-
Panna cotta, coulis od malina, bijela čokolada
-
Millefoglie, chantilly krema, maline
Broj mjesta je ograničen na 8 – rezerviraj svoje!
Svi polaznici dobivaju dar: Diplomu i recepte!
Voditeljica: Ana Uremović Longobardi uz supruga stoji iza Papavero Pizza Food Lb-a koji svoju prepoznatljivost gradi na originalnoj recepturi koja je spoj tradicionalnih talijanskih namirnica i svježih lokalnih dodataka. Slavonka rođena u Vinkovcima se kao dvanaestogodišnjakinja s obitelji seli u Italiju. Od svoje šesnaeste godine kontinuirano radi kao kuharica i konobarica. Po završetku ekonomskog studija u Veneciji, u potpunosti se posvećuje svojoj najvećoj strasti – profesionalnom kuhanju. Svoje kulinarsko umijeće usavršava u vrhunskim restoranima gurmanski zahtjevnih gradova Bibionea, Venecije i Trevisa. Nakon Italije, seli u Irsku gdje radi kao chef kuhinje, te aktivno sudjeluje u uhodavanju novog restorana u blizini Dublina. Restoran osvaja prvu nagradu Irish Timesa kao “Best new entry” restoran u Irskoj.
Informacije
Voditeljica: Ana Uremović Longobardi
Kada: 12.4.2023. / 18:00 - 20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: Cijena za radionicu je 60 EUR* / 452,07 HRK
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 102 EUR* / 768,52 HRK
* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!