Prosinac 2023.
01.12.
31.12.
Poklon bon

Radionice

Škola Kuhanja 1. UPIS NOVE GRUPE!
25.01.2019

Kuhanje te privlači, ali nikako da kreneš? Želiš usavršiti svoje kulinarske vještine? Želiš zadiviti dragu osobu večerom ? Napraviti vlastitu tjesteninu i kruh ove zime?

Mala škola kuhanja je upravo za tebe!

Ideja Škole kuhanja 1 je kroz 6 radionica u opuštenoj atmosferi zajednički pripremiti više od 25 recepata i kroz njih naučiti:

- kuharske tehnike i obradu namirnica
- planirati jelovnik, kupovinu i kuhanje
- zanimljive recepte i kreativan pristup kuhanju
- praktične savjete i trikove

TEME (detaljni po temama niže)
1. Domaća tjestenina i umaci / 25.siječnja 2019.
2. Jela „na žlicu“ / veljača
3. Bijelo meso / ožujak
4. Crveno meso / travanj
5. Riba i plodovi mora / svibanj
6. Domaći kruh i namazi (slatki i slani) / lipanj

Polaznici radionica dobivaju diplomu i recepte.


Informacije
Voditeljice: Andrea Cukrov / Anja Bajt / Anita Kozina / Tanja Pastuović Klaić
Kada:  Siječanj 2019. – Lipanj  2019.

Jednom mjesečno 18-20:30h. DATUMA NAJAVLJUJEMO NAKNADNO! Za svaki mjesed do 20. prethodno gmjeseca.

Važno: datum je podložan promjeni, pratite raspored.

Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Prijave: Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

Cijena

Škola kuhanja 1 (6 radionica): 3000 kn
Popust 50 % za prijave za cijelu školu do popunjavanja grupa  (Iznos: 1500kn)
Cijena pojedine radionice: 500 kn

Popust za rane prijave 45%(do 3 dana prije radionice/ Iznos: 275kn)

Popust 50% za prijave u paru ili dolazak na 2 radioniceunutar ciklusa (Iznos 500kn)

Uplate
- Cijela škola (6 radionica)
Moguće platiti u 3 rate (po 1000 ili 500kn, ovisno o datumu prijave)
Uplate rata potrebno je izvršiti do datuma:
prva do 1.1.2019. / druga do 1.3.2019. / treća do 1.5.2019.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem rata, molim Vas napomenite.

- Pojedina radionica
Jedna rata, uplaćena najmanje 3 dana prije radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: Škola kuhanja 1 (za cijelu Školu) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osiguralisvoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!


TEME

1. Domaća tjestenina i umaci
- Izrada domaće tjestenine i osnove tijesta za tjesteninu
- Različite vrste i oblici tjestenine: fettucine, farffale, ravioli, lazanje…
- Jednostavni i brzi umaci: šalša, aglio e olio, smeđi maslac s kaduljom
- Izrada predjela i glavnog: tjestenina s aglio e olio umakom, lazanje

2.  Jela „na žlicu“
- Osnove juha: kuhanje temeljca, bistre juhe
- Kuhanje krem juhe
- Gulaš
- Grah – zapečeni grah s pogačicama
- Sarma

3.  Bijelo meso
- Upoznavanje s bijelim mesom i vrste bijelog mesa
- Priprema piletine i trančiranje piletine
- Kuhanje umaka od batka i zabatka
- Rolanje i punjenje pilećih prsa te pileća prsa na naglo
- Priprema salete s piletinom za predjelo
- Priprema pire krumpira za prilog

4. Crveno meso
- Upoznavanje s vrstama crvenog mesa i osnovni odresci
- Priprema ramsteka
- Priprema umaka od junećeg buta
- Priprema njoka za prilog
- Tostiranje kruha i priprema začinjenog maslaca za ramstek

5.  Riba i plodovi mora
- Upoznavanje s vrstama ribe i podjela na bijelu i plavu
- Pripremanje i filetiranje skuše
- Pripremanje filetirane skuše u tavi i u pećnici u škartocu
- Pripremanje blanširanog povrća i quinoe za prilog
- Pripremanje rižota od liganja i osnove čišćenja lignji

6.  Domaći kruh i namazi (slani i slatki)
- Focaccia
- Irski soda kruh
- Pita kruh
- Grisini
- Tapenada
- Hummus
- Pileća pašteta
- Namaz od lješnjaka
- Speculatius namaz

Prošle radionice