Upustite se u izazov pripreme ove tradicijske slastice i naučiteizraditi tortu čiji samo jedan zalogaj donosi bogatstvo okusa na suncu Mediterana sazrelih plodova. Naučite izraditi nešto jedinstveno i posebno što će u vama budi ponos svaki put kad ćete ju nekome pokloniti ili iznijeti na stol gostima.
Polaznici radionice će na početku biti podijeljeni u dvije grupe. Prva će grupa pripremiti nadjev, a druga tijesto. Nakon toga će se isti vagati i podijeliti na broj polaznika kako bi svaki polaznik dobio potrebnu količinu tijesta i nadjeva da bi radio sam, razvukao tijesto na valjku, „izvaljao“ nadjevi i naučio „čipkati“. Nakon što se tortice stave na pečenje (30 minuta) razgovarat ćemo o tradiciji izrade torte, njezinom podrijetlu, zašto nema jedinstvenog recepta i o njezinim raznim oblicima.
Na radionici ćete naučiti:
-
kako pripremiti sastojke za izradu torte
-
kako pripremiti nadjev i tijesto odgovarajuće teksture
-
kako „čipkati“ tortu
-
moguće oblike torte
-
I, naravno, ispeći ćete Rapsku tortu :)
Informacije
Voditeljica: Žanina Žigo
Kada: 28.10.2023. / 13-15:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
Cijena: Cijena za radionicu je 65,00 EUR*
Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru je 15%: 110,00 EUR*
* Cijene su izračunate prema konverziji 7,5345 kuna za euro.
NAKON UPLATE, OBAVEZNO JE POSLATI POTVRDU I PRIJAVU NA info@kulturaprehrane.hr
Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN HR1023600001501932088
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: NAZIV RADIONICE
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Važne napomene
Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.
Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.
Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr
U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dana prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan.
Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.
Veselimo se druženju!