Studeni 2019.
01.11.
30.11.
17.
Radionica
17.11.2019
18.
Radionica
18.11.2019
20.
Radionica
20.11.2019
21.
25.
Radionica
25.11.2019
27.
Radionica
27.11.2019
29.
Radionica
29.11.2019
30.
Radionica
30.11.2019
Poklon bon

Radionice

Wine Education Week u Centru za kulturu prehrane
09.09.2019 do 13.09.2019

Pridruži se najvećem međunarodnom vinskom događaju!

Wine Education Week je internacionalni događaj s više od 450 događanja u 45+ država kreiranih da Vas povedu na vinsko putovanje pod vodstvom certificiranih Wine & Spirit Education Trust (WSET) stručnjaka..

Centar za kulturu prehrane je od travnja 2013. godine Approved Programme Provider (APP) za Wine and Spirit Education Trust akreditirane i međunarodno priznate vinske tečajeve, tj. nudi mogućnost pohađanja WSET vinskih tečajeva i edukacija, a ove godine pridružuje se ovom globalnom eventu s bogatim petodnevnim programom.

Posjetite nas na jednoj ili više radionica i otkrijte (još) više o ovom fascinantnom piću!

Kalendar i teme

                9.9. Wine essentials

             10.9. Tips for food & wine pairing

             11.9. How can I taste wine like a Pro

             12.9. Wine lover`s kitchen – Cooking with wine

             13.9. Wine lover`s kitchen – Desserts and wine

 

Vrijeme: 18 - 20:30h

Više informacija o pojedinoj temi u nastavku!

 

Cijena


Cijena pojedine radionice: 550 kn

Popust za rane prijave45%(do 3 dana prije radionice/ Iznos: 300kn)

Popust 50% za prijave u paruili dolazak na 2 radionice unutar ciklusa (Iznos 550kn)

Cijena za cijeli tjedan(5 radionica) 1250kn
 

Potrebna je uplata minimalno 5 dana prije održavanja radionice s obaveznom prijavom na mail info@kulturaprehrane.hr(priložiti potvrdu o uplati).

Moguće platiti u ratama. Posljednja rata treba biti uplaćena 5 radinih dana prije tečaja.

 

 

Podaci za uplatu
Uplate je potrebno izvršiti na: IBAN broj HR5023600001101316809
Biotechnicon d.o.o., Nazorova 18, 10000 Zagreb
Opis: WEW (za cijeli tjedan) ILI Naziv radionice (za pojedinu radionicu)
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

 

Važne napomene
 

Termine popunjavamo po redoslijedu prijave.

Preporučamo da se prijavite i izvršite uplatu što prije kako bi osigurali svoje mjesto.

Za rezervaciju je potrebno poslati mail s potvrdom uplate na info@kulturaprehrane.hr

 

U slučaju da polaznik ne dođe ili ne otkaže dolazak minimalno 3 dan prije planiranog održavanja tečaja, uplaćeni iznos je bespovratan. 

Zadržavamo pravo promjene termina u slučaju nedovoljnog broja prijava i tada se uplaćeni iznos vraća ili se može iskoristiti za drugu radionicu.

Obavijest o odgodi radionice šaljemo putem maila s kojeg ste poslali potvrdu o uplati najkasnije do 18:00h dan prije održavanja radionice. Molimo Vas da pratite mail!

Veselimo se druženju!

..........................................................

 

Program 

 

9.9. Osnovno o vinu

Ne znate što biste kada vam u vinoteci uruče vinsku kartu? Ili kad tražite bocu koju ćete ponijeti na večeru za dar? Uvijek birate isto, poznato, vino? Ako je tako, vrijeme je da se upoznate s fascinantnim svijetom vina. Počinjemo s osnovnim vinskim stilovima, karakterističnim aromama, prepoznavanjem stila od vinove loze do čaše. Naučite svoje nepce kroz kušanje i procjenu 6 vina, 6 različitih stilova iz 6 vodećih zemalja proizvođača vina.

ENG / 9.9. Wine essentials

Do you panic when you are handed the wine list in a restaurant? Or when you are looking for a bottle to take to a dinner party? Do you always go for the same wine? If so, maybe it is time to take a wine course. Where do I start? Try with essentials on wine styles. Enjoy trip from vine to glass. Calibrate your palate and evaluate 6 wines in 6 different styles from 6 leading wine producing countries.

 

10.9. Savjeti za uparivanje hrane i vina

Kako se okusi hrane odnose na karakteristike vina? Kako možete komplimentirati hrani odabirom vina i obrnuto? Upoznajmo se s osnovama sparivanja vina s hranom!

ENG / 10.9. Tips for food & wine pairing

How do the tastes of food relate to characteristics of wine? How can you compliment food with wine and vice versa? Let’s get familiar with basics of pairing wine with food.

 

11.9. Kako kušati vino kao stručnjak

Kako možete znati je li vino dobro, loše ili negdje između? Želite znati zašto volite ili ne volite određeno vino? Jednom kada znate kako se ovo radi, moći ćete uživati ​​u vinu na jednoj sasvim novoj razini. Kušamo 6 vina, 6 stilova iz 6 vodećih zemalja proizvođača vina.

ENG / 11.9. How can I taste wine like a Pro

How can you tell if a wine is good, bad or somewhere in between? Want to know why you like, or do not like a particular wine? Once you know what to do, you will be able to enjoy wine at a different level. 6 wines, 6 styles, 6 leading wine producing countries.

 

12.9. Kuhinja ljubitelja vina - Kuhanje s vinom

Želite li razumjeti kako vino djeluje u jelu? Naučite najbolje tehnike za njegovo korištenje. Pridružite nam se u pripremi ukusnih jela s vinom i uživajte u proizvodu vašeg rada. Uz vino, naravno.

Zajednički pripremamo i večeramo:

  1. pašteta od pilećih jetrica s prošekom, suhim smokvama i orasima na tostu
  2. juha od poriluka i crnog vina
  3. piletina picatta (pileća prsa s bijelim vinom, kaparima, limunom i peršinom) s kremastom lećom
  4. burgeri s umakom od crnog vina

 

ENG / 12.9. Wine lover`s kitchen – Cooking with wine

Do you want to understand how wine works in a dish? Learn the best techniques for using it. Join us in preparing delicious meals with wine and enjoy product of your work. With wine, of course.

 

13.9. Kuhinja ljubitelja vina - Deserti i vino

Napravimo zajedno deserte s vinom i uparimo neke deserte vinom! Mljac :)

Vino se može dodati i u deserte pazeći, pritom, da se upotpunjuju okusi i mirisi deserata i vina. Dok se u pripremi slastica vino može koristiti kao sastojak koji ističe okuse te oplemenjuje desert aromom i mirisom, pažljivim uparivanjem vina s već pripremljenom slasticom može se upotpuniti cijeli doživljaj uživanja u desertu.

Na radionici pripremamo različite vrste deserata kako bismo dokazali da se vino uklapa u različite slastice kao sastojak i piće uz gotov desert.

Pripremamo i uživamo ...

  • poširane breskve sa zabaglione umakom s vanilijom, poslužene s vinskim keksićima
  • vinske keksiće s lješnjacima
  • truffles od tamne čokolade s crvenim paprom i crnim vinom
  • čokoladnu tortu s crnim vinom, maslinovim uljem, mascarpone kremom i umakom od višanja i začina

 

ENG / 13.9. Wine lover`s kitchen – Desserts and wine

Let`s make some cakes together! Let`s pair it with wine!! Great, let`s learn how to do it!!!

Prošle radionice

Projekti

© Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. 2019 - sva prava pridržana
  • Centar za kulturu prehrane
  • Nazorova 18
  • HR - 10 000 Zagreb
  • +385 91 481 4466